.

.

TOTS 21

Finalitzat el YOUNGFITT, el certamen amb les propostes internacionals més arriscades i avantguardistes en el marc del festival FITT de noves dramatúrgies de Tarragona. Durant els dies 17, 18 i 19 el Teatre Metropol ha acollit un total de sis espectacles de Catalunya, Euskadi, Iraq, Anglaterra, Itàlia i França/Anglaterra.

Després de les funcions, el públic valorava el muntatge i avui s’ha fet el recompte de tots els vots, que han donat com a espectacle favorit del públic, amb una puntuació mitjana de 8,15 a We’ve got each other, creat i interpretat Paul O’Donnell (Anglaterra). L’espectacle fa servir la imaginació del públic per recrear, amb l’estil dels grans musicals però amb recursos molt limitats, la història d’amor tràgic entre Tommy i Gina, amb una especial banda sonora de Bon Jovi. El premi del públic està dotat amb 1.000 euros.

Un moment de l’obra guanyadora ‘We’ve got each other’. Foto: cedida.

Com a novetat d’enguany s’han incorporat dos nous premis que atorga un jurat integrat per tres professionals de diversos àmbits relacionats amb el teatre contemporani: Magda Puyo, directora de l’Institut del Teatre de Barcelona, directora d’escena, dramaturga i professora de Direcció i d’Interpretació; Oriol Puig, cap d’Arts Escèniques del digital de la cultura Núvol, crític, cronista i investigador teatral; i Carlos Aladro, director d’escena i director artístic del Festival de Otoño de Madrid i del Festival Clásicos en Alcalá.

El jurat ha concedit el premi al millor espectacle, dotat amb 2.000 euros, a Palmyra, de Bertrand Lesca i Nasi Voutsas, una peça inspirada en la destrucció dels llocs històrics de Síria, que barreja el fet i la ficció. Pel que fa al millor intèrpret, el jurat ha premiat l’actuació de Paul O’Donnell que guanya així dos dels tres premis del FITT 2018.

Imatge de l’obra de teatre ‘Palmyra’ al FITT 2018. Foto: cedida.

El FITT, organitzat per la Sala Trono, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i del Departament de Cultura de la Generalitat i el patrocini de Repsol, continua fins al dia 21. Demà divendres la companyia del tarragoní Roberto G. Alonso oferirà al jardí del Teatre Metropol l’espectacle A mi no me escribió Tennesse Williams, a les 19 h i a les 20.45 h. I a les 22.30 la Conquesta del Pol Sud portarà a l’escenari del Teatre Metropol Raphaëlle, una obra de teatre documental basada en l’experiència real de canvi de gènere de la protagonista.

Dissabte 21 al Teatret del Serrallo hi haurà l’espectacle familiar Dancing Graffiti, de la companyia hongaresa Bandart i a les 19 h i a les 20.45 al teatre Tarragona, Guillem Albà i Clara Peya oferiran Pluja. L’espectacle de cloenda del FITT serà Pluja, de Guillem Albà i Clara Peya, una peça que trenca els convencionalismes i viatja cap als racons més bells de la poètica humana.

Redacció