.

 La presentació ha comptat amb l’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el codirector artístic del festival, el Mestre Albert Sardà, i el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens. Foto: Ajuntament d’Altafulla

Demà 2 d’agost, a les 22h, es donarà el tret de sortida al 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla a la plaça de l’Església. En aquest mateix escenari s’ha presentat aquest matí la mostra musical que, fins al 29 d’agost, acollirà un total de set concerts que combina la música clàssica i el cant coral en un marc incomparable com és la Vila Closa. La presentació ha comptat amb l’alcalde accidental d’Altafulla, Pere Gomés; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el codirector artístic del festival, el Mestre Albert Sardà, i el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens.

El festival, sota la direcció artística del prestigiós flautista Claudi Arimany i el Mestre compositor Albert Sardà, es durà a terme del 2 al 29 d’agost, i aposta en aquesta edició amb posades en escena musicals de luxe. Música per a guitarra del segle XX, recitals de soprano i baríton, música de cambra, instruments de vent o música i ball d’arrel andalusa són algunes de les propostes per aquest estiu musical.

Per l’alcalde accidental, Pere Gomés, “el Festival Internacional de Música dóna continuïtat a la programació de les activitats d’estiu elevant-les a una qualitat indiscutible. Cada any ens feliciten per la millora i l’oferta musical amb posades d’escena diferents i diverses”.

José Antonio López, reconegut baríton, serà l’encarregat d’obrir el festival el proper 2 d’agost, interpretant obres de Schumann, Enric Granados, Ravel i Tchaikovsky. Els seus recents èxits cantant la Matthäus-Passion a la Musikverein de Viena acredita el gran moment de l’artista.

El Mestre Albert Sardà, un cop més, ha aprofitat per reivindicar els compositors més contemporanis del segle XX i XXI que, segons ell, “és la música més deixada si tenim en compte les programacions de la majoria de festivals”, i ha sentenciat: “Per això, el d’Altafulla, marca la diferència perquè no els té oblidats”.

En aquest sentit, el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens, ha ratificat la diversitat de què disposa el Festival Internacional de Música “on hi ha interpretacions per a tots els gustos i públics de gran qualitat”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha posat l’èmfasi en la introducció, des de l’edició del 2017, “d’una més àmplia diversitat i oferta musical que abraci més públic amb la incorporació del Mestre Albert Sardà al festival, i des d’un punt de vista tècnic, la millora i renovació de l’escenari a la plaça de l’Església”.

El dissabte 4 d’agost serà el torn de la música per a guitarra del segle XX amb el duo de guitarristes Miguel Ángel Sanz i Juan Santiago canals. L’Arts Symphony Orquestra actuarà el dimarts 7 d’agost portant a escena obres musicals de Haydn, Mozart o Vanhal.

Els instruments de vent ompliran l’escenari de la plaça de l’Església l’11 d’agost amb el Ventus Quintet. La soprano Soledad Cardoso, acompanyada d’un grup de música de cambra, interpretarà Bach o Haendel el 14 d’agost. La música i el ball andalusos tindran el seu espai en el concert del 21 d’agost, amb la formació “Passió Andalusa”. EL Festival acabarà el 29 d’agost amb el Friedrich Piano Trio que portarà a la plaça de l’Església “L’Herència del Romanticisme en la música de Cambra del segle XX”.

Les entrades ja es poden comprar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.tarracoticket.cat, www.altafulla.cat, i a les pantalles tàctils Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. El preu d’un concert és de 15 €; el pack de 4 concerts surt a 49 € i l’abonament pel festival, 65€. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades. Per a consultar la programació detallada, es pot fer al web www.fimaltafulla.cat.

 

 

 

El 31è Festival Internacional de Música està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.