.

Sin título-1

La tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) es consolida i ha atret més afluència de públic jove. L’organització calcula que hi han assistit un miler de persones durant tot el cap de setmana. El certamen ha projectat 38 curtmetratges, dels més de 1.100 rebuts. “Ens reconforta el creixement i que els cineastes estiguin molt contents d’estar seleccionats entre uns treballs seriosos i de gran qualitat”, ha afirmat el director del festival Josep Garcia Varo. A més, segons Garcia, tot apunta que el certamen tindrà “continuïtat”. Els guanyadors es coneixeran a la gala de cloenda i lliurament de premis d’aquest diumenge al vespre.

L’organització està satisfeta de l’acollida que han tingut els 29 treballs de ficció i 9 d’animació projectats des d’aquest divendres a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Es tracta de produccions “petites” i que cerquen “històries concretes i tancades” sense abstraccions, segons ha explicat el director del certamen.

De fet, Garcia celebra que el boca orella els ha permès créixer, sobretot entre els joves. “Hi ha grups que han quedat expressament per anar al FICVI i han vist les tres sessions”, ha precisat. Són joves que els agrada la cultura i el cinema segons el director. “Quan veuen que els curts són produccions fetes amb diners i amb actors de renom, un cinema petit i gratuït, al·lucinen una mica”, ha subratllat.

D’altra banda, l’organització ha destacat l’activitat ‘In Situ’, que ha doblat la participació. En aquesta edició s’han presentat dotze equips que han aplegat unes 40 persones. Amb aquesta modalitat, organitzada el cap de setmana passat, el municipi de Vila-seca es va convertir amb un plató de cinema i els creadors van poder enregistrar els seus projectes cinematogràfics.

Paral·lelament, el cinema també s’ha acostat a 400 escolars de diferents edats i cicles educatius vila-secans. Segons els organitzadors, el professorat s’ha mostrat satisfet per les temàtiques treballades en les projeccions. Per Garcia, aquest fet que permetrà donar “continuïtat” al festival durant el període escolar. A més, s’han fet Masaterclass, com la d’aquest diumenge al matí -’30 Pasos con “P” para hacer un corto Posible’, del Proyecto a las Palomitas-, a càrrec del director de cinema Rubén Salazar, guanyador de la primera edició del FICVI.

ACN