.

.

TOTS 21

L’Ajuntament ha tumbat per  14 vots en contra i 12 a favor disposar una partida de 65.000 euros per al futur bàsquet 3×3 a Tarragona, que havia presentat el PSC.

Els socialistes havien presentat una esmena a un modificatiu de crèdit per donar d’alta una partida de 65.000 euros amb una subvenció nominativa a la Federació Espanyola de Bàsquet, que correspon al que costava el torneig de bàsquet 3×3 que no es va acabar fent a Tarragona.

El regidor socialista Pau Pérez ha dit que el conveni es podia pagar a posteriori de la celebració del torneig.

El tinent d’alcalde Jordi Fortuny ha respost afirmant que la petició era “un brindis al sol, no hi ha fiscalització ni informes i s’empara en un conveni d’intencions que no va anar enlloc”, i ha dit que “ni els socis de govern -PP- l’haguessin votat. No té validesa perquè no té cap informe favorable d’intervenció”.

El tema ha obert el primer debat del ple. Pérez ha respost afirmant que sí que hi ha diners per fer-ho “i no hi ha cap il.legalitat, és només voluntat política”, i que el conveni es podia pagar després de la competició.

La CUP i Junts x Catalunya han acusat els socialistes de voler tirar endavant un projecte sense res al darrere.

Ciutadans, al seu torn, considera que el bàsquet 3×3 “era una bona oportunitat per Tarragona” i a Madrid “ho han pogut celebrar-ho en només una setmana de temps”.

L’exregidora d’Esports, la popular Elisa Vedrina, ha intervingut assegurant que la regidoria no podia assumir econòmicament el torneig. En ser període preelectoral “no vam considerar necessari fer-ho davant el tancament del mandat” i ha negat que el PP no aprovés el torneig, com afirmava ERC i Junts.

“No ens estranya la manera d’organitzar el 3×3 tal com van organitzar els Jocs Mediterranis, No tenen permisos, no tenen subvencions i no l’han organitzat”, ha respost el portaveu d’ERC, Xavi Puig, per tancar el debat.

Redacció