TOTS 21

El dia 5 de desembre la distribuïdora de cinema independent Splendor Films estrenarà en sales comercials ‘El dulce sabor del limón’, una producció de l’emergent productora catalana Ayhe Productions i òpera prima de David Aymerich (Tarragona 1994); director, productor -Ayhe Productions- i guionista del llargmetratge. ‘Millor Pel·lícula Emergent’ al Cerdanya Film Festival 2018, l’obra és un frenètic drama romàntic protagonitzat per uns sorprenents David Solans (Merlí, Fill de Caín) i Elena Rivera (Cuéntame cómo pasó, La Veritat). Splendor Films l’estrenarà en sales comercials el dia 5 de desembre.

A la pel·lícula dos adolescents, Jaume (David Solans) i Ilena (Elena Rivera), viuran una escalada de conflictes i violència de la qual hauran d’intentar fugir abans que sigui massa tard. Un treball coral amb joves promeses com Abril Garcia, Adrià Triviño i professionals com Mercè Rovira i Alberto Esparza. Els acompanyen un equip tècnic de luxe encapçalat per Luis Enrique Carrion-AMC (El Cosmonauta) en la direcció de fotografia, i els compositors Ivan Oechsle i Valen Haralambidis (TheWardenclyffe) signant la música de l’obra.

El director i guionista ha orquestrat un món reconeixible, aparentment normal, que molt aviat es converteix en una tempesta imparable. Un adolescent ple de dubtes, Jaume (David Solans), que aviat afectarà de forma descontrolada a tot el que l’envolta amb els seus contundents decisions. Arriben a la nostra memòria els personatges de The Basketball Diaries (1994) o Chungking Express (2011), passant per una proposta estètica influenciada per Drive (1995) i The Tree of Life (2010). Un viatge decadent on l’amor, l’amistat i la família entren en joc en un tauler ple de clarobscurs tan semblants a la vida real que costa distingir la realitat de la ficció, la llum de l’abisme.

David Aymerich, director i guionista

David Aymerich (Tarragona, 1994), graduat en Comunicació Audiovisual per la URV, va fundar el 2012 la productora cinematogràfica Ayhe Productions. Després del seu pas per festivals nacionals i internacionals seva òpera prima, EL DOLÇ GUST DE L’LLIMONA, va aconseguir el premi al Millor Llargmetratge Emergent al Cerdanya Film Festival 2018. Actualment el llargmetratge és candidat als Premis Gaudí 2019 i s’estrenarà el dia 5 de desembre en sales comercials de la mà de la distribuïdora Splendor Films.

Paral·lelament, Aymerich treballa des de l’any 2015 en el desenvolupament del seu segon llargmetratge, Norður (nord en islandès). Coproduïda entre Espanya i Islàndia, la pel·lícula té previst el seu rodatge a l’octubre de 2019. Una nova aposta que, seguint l’estil marcat per la seva obra antecessora, treballa per poder oferir un salt qualitatiu amb una mirada internacional que barregi la tradició i cultura local amb la globalització.