TOTS 21

Imatge de la N340 a l'estiu (Arxiu)

Imatge de la N340 a l’estiu (Arxiu)

El Director de Servei Català de Transit, Joan Josep Isern Aranda, ha reconegut estar preocupat per l’actual situació de la N340 al seu pas pel tarragonès. “Quan parlem de la N340, ens preocupa” ha dit Isern qui ha recordat que la seva primera opció és apostar pel desdoblament de la carretera.

Els darrers accidents de camions en aquest tram han deixat un cop més al descobert les carències importants de la via.

Des del Servei Català de Trànsit, Isern, ha exigit a l’Estat una inversió important per a millorar les condicions de la N340.

El volum de trànsit i sobretot l’augment d’aquest en períodes concrets amb molts conductors que utilitzen la carretera per creuar Catalunya, convertint-se en un eix molt important pel turisme, són dos dels arguments de pes per a fer complir les demandes de la Generalitat segons Joan Josep Isern.

El mateix director del Servei Català de Trànsit ha explicat que existeix l’exemple de la NII on no s’ha aconseguit el desdoblament però sí el fet d’evitar la circulació de camions per la carretera.

Aquesta opció és la que fa temps que s’estudia per la N340 al seu pas pel tarragonès i que es podria acabar aplicant a causa de la manca d’inversió de l’Estat.

Els Mossos d’Esquadra han explicat que en els darrers tres accidents en aquest tram de carretera ha existit un denominador comú que ha estat la distracció i han recordat que el tram en concret però no ha registrat un augment de sinistralitat en els darrers mesos.

Quim P.Casadesús