.

.

TOTS 21

Ajuntament de Tarragona. 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha criticat aquest dimarts per mitjà d’una nota de premsa l’acord que l’Ajuntament de Tarragona va signar ahir amb els sindicats (a excepció precisament de CSIF), per al retorn presencial per als empleats municipals, que exercien el teletreball fins ara i des del principi de la pandèmia. Això implica que, el pròxim 13 de setembre, entre 500 i 600 treballadors tornaran als seus llocs de treball presencialment.

CSIF no es posiciona en contra del retorn a la presencialitat, “doncs és clar que, per al ciutadà i per al bon funcionament de l’administració, serà necessari”, però defensa que “s’ha de fer amb seny i amb mesures coherents i suficients”. El sindicat no està d’acord amb la proposta ni amb les condicions que s’han presentat, “especialment just quan comencem a sortir de la cinquena ona ja que, com s’ha demostrat, estar vacunat no ens allibera del risc de tornar a ser contagiats”.

Per a CSIF, el Consistori ha plantejat als sindicats un pla per al retorn que és improvisat i sense preveure moltes de les circumstàncies que es podrien donar. Per al sindicat, el més preocupant és que no hi ha un calendari programat per fases i que el retorn serà efectuat de manera discrecional, segons les opinions de diversos dels caps de departament. “Això pot resultar arbitrari, com ja s’ha demostrat en els departaments que no se’ls va permetre fer-ho fins fa molt poc, o que només s’ha permès fer-ho a segons qui, malgrat no ser llocs que haguessin d’estar d’atenció al públic. La improvisació queda demostrada quan el mateix cap de Personal ens diu que no sap si el seu lloc serà un dels afectats per al retorn a la presencialitat, quan CSIF li ha preguntat directament”.

De tots els sindicats, només s’ha oposat CSIF a aquest acord perquè consideren que no queda bastant regulat per a garantir la seguretat i unes condicions justes per a tota la plantilla i sol·liciten que la seva aplicació no es realitzi de manera arbitrària.

Redacció