.

Encaixada de mans entre l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el director general d'El Corte Inglés a Catalunya, Josep Miquel Abad

Encaixada de mans entre l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el director general d'El Corte Inglés a Catalunya, Josep Miquel Abad

El Corte Inglés ha entrat a formar part dels patrocinadors oficials dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 per la porta gran. La companyia aportarà 750.000 euros per a la realització dels JJMM, tal i com han certificat en la signatura oficial del conveni, el director general de El Corte Inglés Catalunya, Josep Miquel Abad, i l’alcalde de la ciutat i president del Comitè Organitzadors dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros.

L’acord entre l’organització i El Corte Inglés s’emmarca dins el pla de patrocini dels Jocs i que estima assolir uns 30 milions d’euros en patrocini privat per tal d’organitzar part de la vessant operativa de la competició. Sobre aquest punt, l’alcalde s’ha mostrat convençut que “podrem assolir el 76% del patrocini d’inversors privats”. Paral·lelament, Ballesteros ha assegurat que El Corte Inglés ha apostat pels Jocs des de l’inici i “ha entès perfectament la dimensió del projecte ja des de la seva idea embrionària”. Per l’alcalde, El Corte Inglés “no es tracta d’un patrocinador qualsevol sinó que forma part del moll de l’os del projecte: podem comptar amb ells com a institució i ens hi ha demostrat”. L’alcalde ha conclòs afegint que “pels Jocs és molt important i un orgull poder tenir El Corte Inglés al nostre costat”.

El director general de El Corte Inglés Catalunya, Josep Miquel Abad, ha agraït la oportunitat de participar en el projecte: “per El Corte Inglés és un orgull una vegada més poder contribuir amb la nostra presència i suport als Jocs Mediterranis. Es tracta d’un projecte a escala ciutadana, molt ben mesurat, que respon a les necessitats plantejades i que fa partícip el màxim territori possible. Per part nostra farem tot el que estigui a les nostres mans per posar a disposició pensament, obra i mitjans”.

A l’acte també han estat presents el director general de Tarragona 2017, Ramon Cuadrat; els membres del Comitè Organitzador, Josep Acero, Javier Villamayor i Maribel Rubio; i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso.

El Corte Inglés, Repsol i Damm

Amb aquesta signatura, Tarragona 2017 compta ja amb la implicació directa de tres empreses de primer nivell. El Corte Inglés s’afegeix doncs als acords de patrocini signats recentment amb Estrella Damm i Repsol. Cal recordar que el passat mes de desembre van ser aprovats els beneficis fiscals aplicables a Tarragona 2017, pel qual els donants i patrocinadors dels Jocs Mediterranis podran beneficiar-se d’una elevada exempció fiscal de la seva aportació des de l’1 de gener del 2014 fins el 31 de desembre del 2017.

El Pla de Patrocinis dels Jocs Mediterranis preveu tres categories principals de patrocini: soci oficial, patrocinador principal i col·laborador. A més, també existeixen altres possibilitats de patrocini en les categories de proveïdor oficial (patrocini en espècies) i patrocini d’instal·lació o naming.

Compromís amb el territori

La signatura d’aquest acord com a patrocinador principal del Jocs Mediterranis 2017 de Tarragona ratifica el compromís d’El Corte Inglés cap a la ciutat de Tarragona i els principals esdeveniments esportius i culturals que es duen a terme arreu del país. En aquest sentit, cal recordar la implicació d’El Corte Inglés en el Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 1992 o l’aposta per l’organització dels Jocs Mediterranis, ja des de l’inici, donant suport a la candidatura.

Actualment, El Corte Inglés té diverses vinculacions amb Tarragona i amb les seves principals activitats socials, econòmiques, culturals i esportives. Així ho testimonia el patrocini de la Festa Major de Santa Tecla i les múltiples col·laboracions amb tot tipus d’associacions, entitats i institucions d’arreu del territori, entre les quals convé valorar les que tenen com a principal objectiu la difusió dels valors relacionats amb l’esport de base i infantil.

JM.Salvat