.

Les instal·lacions de l’ETAP de l’Ampolla del CAT han registrat 4.300 visitants. Foto: Cedida

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha rebut, durant aquest curs escolar, 4.295 visitants a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de l’Ampolla. Es tracta d’una xifra rècord del programa de visites del CAT, que suposa un creixement del 61,4% respecte al curs 2022-2023, quan es van registrar 2.661 persones.

D’aquestes gairebé 4.300 persones que han participat en les rutes guiades per l’ETAP, un 55% provenien del Camp de Tarragona, mentre que el 45% restant eren veïns de les Terres de l’Ebre. Per franja d’edat, la majoria de les visites han estat grups d’escolars d’educació primària i secundària (ESO i Batxillerat), els quals representen més del 83% del total. Així mateix, s’ha detectat un clar creixement del públic adult, que pràcticament s’ha triplicat en un any, passant de 169 persones a 494 durant els darrers mesos.

Un dels indicadors més positius per al president del Consorci, Joan Alginet, és l’increment de visitants amb diversitat funcional. “Estem molt il·lusionats de poder assegurar que el nostre programa està plenament adaptat a tots els perfils de públic. En un any, hem passat de 77 a 182 visitants amb diversitat funcional, el qual suposa un augment superior al 130%. Volem que tothom pugui conèixer i entendre qui som i què fem al CAT, i per això enguany hem rebut, entre altres, grups de persones amb discapacitat auditiva i intel·lectual. Totes elles han pogut gaudir de l’experiència que oferim en igualtat d’oportunitats, fet que ens motiva a continuar treballant per garantir que aquesta sigui una iniciativa plenament inclusiva”.


Altres notícies:


Per al pròxim curs, el Consorci farà un pas endavant per esdevenir un organisme més compromès amb el medi ambient, i per això substituirà els actuals gots de plàstic d’un sol ús per gots de vidre durant el tast guiat d’aigua que s’ofereix com a part de l’activitat. La iniciativa s’impulsa des de l’Oficina Verda del CAT, un projecte a través del qual es fomenten accions que contribueixen a reduir la petjada de carboni de l’ens i, per tant, ajuden a avançar en matèria de sostenibilitat.

Visites gratuïtes i subvencionades

Les visites a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla són gratuïtes per a tots aquells grups que ho sol·liciten, tenen una durada aproximada de tres hores i s’adapten a la franja d’edat o coneixement dels participants. Més enllà d’exposar el procés que du a terme el CAT en matèria de captació, potabilització i distribució de l’aigua, durant la visita es promociona l’ús responsable del recurs i es comparteix la importància de preservar-la.

Alhora, i amb la voluntat de facilitar el desplaçament, s’ofereix un ajut econòmic en forma de subvenció als centres i institucions educatives per cobrir parcialment la despesa del trajecte. En aquest sentit, el Consorci ha invertit més de 17.800 euros a assumir el desplaçament de 89 grups d’escolars.

El Consorci d’Aigües de Tarragona acaba aquesta mateixa setmana la present campanya, coincidint amb els últims dies de curs escolar. Paral·lelament, el CAT ja està treballant en la campanya 2024-2025, amb les primeres visites ja concertades i el calendari de reserves obert.