.

La regidora de Mobilitat, Begona Floria, en una prova pilot per augmentar la seguretat als passos de vianants

La regidora de Mobilitat, Begona Floria, en una prova pilot per augmentar la seguretat als passos de vianants

L’impuls de la millora de la mobilitat a peu ha centrat el balanç d’activitat durant aquest 2015 de l’Ajuntament de Tarragona pel que fa al Pla de Mobilitat Urbana (PMUST) que s’ha presentat avui al Consell de la Mobilitat. Així mateix, s’ha treballat “la millora de l’ús de la bicicleta; la del transport públic i la gestió dels aparcaments”, subratlla el consistori.

Pel que fa a l’eix prioritari, el de la mobilitat a peu, des del PMUST es creu que Tarragona és una ciutat amb una dimensió “prou raonable” per fer molts desplaçaments a peu, que el centre de la ciutat “presenta un estat òptim”, però que “calia abordar punts concrets que podien suposar un perill o una dificultat pel pas de vianants”.

En principi, s’han adaptat una sèrie de passos de vianants amb semàfor que ho regula; s’ha senyalitzat dos nous passos de vianants al polígon les Gavarres i al carrer Josep Maria Folch i Torres, concretament; i s’han segregat diferents itineraris a peu amb la creació de voreres que fins ara no hi eren presents en llocs com el Passeig Torroja, un camí d’accés al Nàstic i a l’Avinguda dels Pallaresos. Així mateix s’han instal·lat deu semàfors comptadors de temps per als vianants.

Seguint amb la mobilitat més sostenible, el PMUST ha tornat a incidir en l’ús de la bicicleta i el transport públic. “I ho ha fet d’una banda, amb la celebració de les jornades “Tarragona Ciclable” el mes de març i l’adhesió de l’Ajuntament a la “Red de Ciudades por la bicicleta””. Amb l’obertura del carrer Colom, pel que fa a l’autobús, “ha millorat molt el trànsit en aquest sentit i així mateix s’ha ampliat i satisfet les peticions pel que fa a transport públic a la zona de Llevant i Mas Pastor”, ha destacat la rgidora de Mobilitat, Begoña Floria.

La nova aplicació, que es va engegar ara fa un any, amb eines de geolocalització, temps d’espera i codis QR a les diferents parades, “ha afavorit molt la informació de l’usuari, que mostra un alt índex de satisfacció en aquest sentit”.

Ja parlant de millorar l’ús del vehicle privat, s’han senyalitzat 160 noves places d’aparcament per a motocicletes i 12 noves per a persones amb mobilitat reduïda; així com la millora d’aparcament per als dies que hi ha part al Club Gimnàstic. Altres accions destacades han estat els sensors instal·lats a la Part Alta, la creació de noves zones de càrrega i descàrrega i la coordinació amb Seguretat Viària per tal d’agilitzar passos de vianants i semàfors en la regulació del trànsit.