.

Josep Anton Ferré, nou rector de la URV. Foto Joan Marc Salvat

Josep Anton Ferré, nou rector de la URV. Foto Joan Marc Salvat

L’acte de presa de possessió del nou rector de la URV Josep Anton Ferré tindrà lloc el dimarts, 3 de juny a les 16,30 h. al Paranimf de la Universitat, al Rectorat a Tarragona.

Presideix l’acte Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

També prenen possessió els membres de l’equip de govern i la comunitat universitària hi està convidada.

Josep Anton Ferré, catedràtic de Mecànica de Fluids (Departament d’Enginyeria Mecànica), va ser escollit rector en les eleccions del dia 13 de maig passat per un mandat de quatre anys.

Nascut a Vila-seca el 1958, Josep Anton Ferré és catedràtic de Mecànica de Fluids al Departament d’Enginyeria Mecànica de la URV des de l’any 2000. Es va llicenciar en Ciències Químiques (1980) i va fer el doctorat (1986) a la Facultat de Química de la Divisió VII de la Universitat de Barcelona, on va començar la seva carrera docent, completant la seva formació a les universitats de Cambridge i Toronto.

Josep Anton Ferré ha participat en més de 60 projectes de recerca, dels quals n’ha dirigit 35 com a investigador principal en l’àmbit de la mecànica de fluids, la transferència de calor i la turbulència. És membre d’un grup de recerca consolidat (ECOMMFiT) i ha dirigit 5 tesis doctorals. Ha publicat 45 articles en revistes científiques i monografies, i ha presentat 75 comunicacions a congressos.

Ha estat director d’AQU Catalunya des de l’any 2009 fins al 2013 i també director general d’Universitats de la Generalitat del 2006 al 2007. Dins de la URV ha estat vicerector de Transferència i Innovació i director general de la FURV del 2008 al 2009. Anteriorment havia exercit els càrrecs de vicerector de Personal Docent i Investigador, vicerector d’Economia i Organització, director del Departament d’Enginyeria Mecànica, Director de
l’ETSEQ i director de l’ETSE.