.

Els membres del Consells d’Infants, amb el regidor i diversos professors. Foto: Cedida

El Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona (CMIAT) ha celebrat aquest dimarts 11 de juny a la tarda, a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), la seva última sessió plenària d’aquest curs.

Al llarg del plenari, en el qual ha participat el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, els consellers i conselleres han fet balanç dels projectes dut a terme al llarg del curs. Una d’aquestes iniciatives són les propostes elaborades sobre la lluita contra la violència vers la infància i l’adolescència, així com la tercera edició de la revista La Veu dels infants i adolescents de Tarragona 2024.

En aquesta sessió plenària també s’ha acomiadat als representants de sisè de primària que finalitzen la seva etapa en aquest òrgan de participació tot i que podran continuar en el grup d’adolescents.  El CMIAT és un òrgan de participació infantil impulsat per l’IMET que actualment està format per 24 centres educatius de la ciutat.

L’objectiu és oferir un espai en el qual els nens i nenes poden exercir el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, a fi de contribuir a millorar aquells aspectes de la seva ciutat que considerin necessaris.