.

.

TOTS 21

El president espanyol, Pedro Sánchez, amb tots els ministres a la Llotja de Mar (Barcelona), abans de començar el Consell de Ministres. Foto: ACN

El Consell de Ministres, en la reunió d’avui a Barcelona, ha autoritzat el modificat número 1 del contracte d’obres «Autovia de Tarragona-Montblanc (A-27). Tram: Variant de Valls – Montblanc «a la província de Tarragona, en virtut de la legislació de contractes.

L’autovia A-27 serà una via alternativa de gran capacitat i seguretat a la carretera N-240 entre Tarragona i Montblanc, on enllaçaria amb l’AP-2. Actualment ja està en servei entre Tarragona i Valls, el tram més prioritari per suportar més trànsit.

Aquesta autorització del Consell de Ministres permetrà que aquestes obres prenguin un ritme d’execució adequat en els propers mesos.

Adif adjudica un nou contracte per implantar l’ample internacional ferroviari amb tercer carril

Alhora, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat un nou contracte per a la implantació de l’ample internacional al corredor mediterrani amb un tercer carril. La inversió puja als 13,8 milions d’euros i inclou el subministrament i el transport dels rails que s’instal·laran als trams Castellbisbal-Martorell i Sant Vicenç de Calders-Vila-seca. El contracte contempla el lliurament de 14.200 tones de carrils.

D’aquest volum, 14.000 tones corresponen a barres de 90 metres i 200 tones a barres de 18 metres. El contracte també preveu el transport fins a la planta de soldadura per configurar trams de carril de 270 metres i, posteriorment, fins als trams on es farà el muntatge de la via.

La instal·lació del tercer carril o tercer fil entre Vila-seca i Castellbisbal permetrà la circulació de trens de mercaderies en ample mixt (ibèric o internacional). El tram més endarrerit és el Castellbisbal-Martorell i l’adjudicació d’aquests treballs era indispensable per poder desencallar la connexió de la línia existent cap al nord amb el tercer carril que s’està instal·lant a la banda sud, entre Martorell, Sant Vicenç de Calders i Vila-seca.

Redacció/ACN