.

.

TOTS 21

La TAP durant el darrer concurs de Castells. Foto:Cedida

La TAP durant el darrer concurs de Castells. Foto:Cedida


Tal i com s’estableix en les Normes Bàsiques del Concurs de Castells, el proper dimarts 1 de setembre entrarà el vigor el Rànquing Estrella que servirà per determinar quines colles participaran en la XXVI edició del Concurs de Castells que se celebrarà l’octubre del 2016.
Ara bé, la taula de puntuacions inclourà algunes modificacions respecte l’edició anterior, uns canvis que es van debatre durant les dues sessions de la Comissió Assessora del Concurs celebrades aquest passat mes de juliol. Així doncs, s’incorporaran les següents modificacions:
1. En el Grup 2 subgrup 2, s’inverteix l’ordre del 7de7 i el 5de7 (en la darrera edició havia puntuat MENYS el 5de7 que el 7de7 i a partir serà a l’inrevés).
2. En el Grup 2 subgrup 3, s’afegeix el 7de7 amb agulla. D’aquesta manera l’ordre del grup serà: 7de7 amb agulla, 5de7 amb agulla i 3de7 per sota.
3. En el Grup 4 subgrup 3, s’incorpora el 7de8 amb l’agulla per sota del 5de8 amb l’agulla.
4. S’inclou a la taula el 9de6, que s’introdueix com a primer castell del subgrup 1 del grup 1, per davant del 4de7.
5. Es treuen el 9de9 i el 5de9 amb l’agulla de la taula. En el cas que una colla demani tornar-los a introduir, aquests tindran la mateixa puntuació que ja se’ls havia donat i es respectaran els criteris actuals. La Comissió Assessora va prendre aquesta decisió argumentant que la permanència d’aquests castells a la taula, sense que cap colla se’ls plantegi realment, pot distorsionar la sensació de dificultat de les construccions de la gamma extra que sí que s’intenten.

En el cas que d’aquí al 31 d’agost es faci un castell que impliqui la inclusió a la taula, la Comissió es tornaria a trobar durant la primera quinzena de setembre per valorar aquests castells amb efectes retroactius. Ara bé, cal tenir en compte que els castells inèdits que es facin la temporada vinent no es podran introduir al Concurs del 2016, és a dir, a partir de l’1 de setembre la taula no es modificarà.
D’altra banda, la Comissió Assessora també va acordar que durant l’exercici 2016 es revisaran les normes bàsiques i el protocol de plaça i que, atenent a la nova realitat del món casteller que els darrers anys ha comportat l’entrada a la taula de puntuacions de molts castells, s’estudiaran noves opcions per tal de plantejar-ne una modificació molt més àmplia. Canvis, però, que s’aplicarien en l’edició 2018.