.

.

TOTS 21

El concert de Santa Tecla el dia 20 de setembre no se celebrarà a la plaça de la Font. De fet, encara no se sap on es farà encaixar. Segons afirmava la regidora de Festes, Begoña Floria, a diversos mitjans de comunicació aquest dimarts l’emplaçament escollit (que tampoc seria la plaça Corsini) encara no s’hauria fet públic perquè s’està a l’espera del vistiplau dels tècnics municipals. En tot cas, la decisió de procedir a “l’externalització” del concert està presa dins de l’anomenat procés de descentralització dels actes festius fora de muralles. Una manera d’acomplir a la moció aprovada en plenari en aquest sentit, si bé amb els límits imposats des de la mateixa regidoria consistents en continuar mantenint un model de festa accessible a peu.

Des del punt de vista estrictament artístic, el cartell del concert comptarà amb Txarango (que presentaran el seu darrer treball ‘El cor de la terra’) i el grup del Camp de Tarragona Roba Estesa, banda composta exclusivament per noies d’inspiració folk i que amb el seu primer disc, ‘Descalces’, han aconseguit el premi d’Enderrock al millor disc revelació de l’any 2016.

Els problemes derivats de les queixes veïnals a la Part Alta per la concentració de programacions festives ha tingut també una nova baixa col·lateral. Tal com informava ‘El Punt’, els serveis tècnics municipals de Mobilitat i Convivència s’haurien negat a concedir els permisos per al conjunt d’activitats culturals i festives convocades des de 2009 per la Coordinadora de l’11 de Setembre a Tarragona.

La petició del permís s’hauria entrat el mes de maig i la resposta contrària hauria estat basada des dels serveis tècnics en la “restringida disponibilitat d’espais públics” al nucli de la ciutat.