.

.

TOTS 21

El partit es va haver de suspendre a causa de la neu. Foto: Diari de Navarra (Goñi/Caso)

L’intent de l’Osasuna de guanyar els despatxos el partit suspès contra el Gimnàstic a El Sadar a causa de les males condicions atmosfèriques el passat 1 de desembre ha acabat en no-res. El Comitè de Competició ha desestimat aquest dimarts la denúncia de l’equip navarrès per incompareixença tot i que ha imposat una multa de 602 euros al club català. La Liga serà ara la que marcarà, després d’escoltar als dos equips i a l’operador telesiviu, la nova data de celebració de l’encontre.

Osasuna ja ha anunciat que interposarà un recurs davant Apel·lació, però tot apunta que anirà directament a la paperera perquè el Comitè apunta que no es va produir la incompareixença de cap dels dos equips l’1 de desembre: “L’article 215 del Reglament General de la RFEF estableix una sèrie de regles o requisits que els dos clubs van complir. I és que, tractant-se d’una competició professional, tant el club Atlètic Osasuna com el club Gimnàstic de Tarragona, SAD es van presentar al terreny de joc amb, almenys, una hora i mitja d’antelació a l’hora assenyalada per al començament del partit”.

En canvi, sí que reconeix que el Nàstic va incomplir l’article 126 del Codi Disciplinari de la RFEF per no haver procurat “romandre en la citada localitat, com l’exhortava -però no obligava, i aquesta és una de les claus- l’esmentada Disposició Dissetena de la Circular nº 5 de la RFEF “.

No obstant això, creu que aquest incompliment no es pot equiparar a una incompareixença “per diverses raons”. “En primer terme, perquè, després de la suspensió del partit i la referida decisió de no romandre a Pamplona, ​​no estava assenyalat dia i hora per a la celebració de la trobada, de tal manera que faltaria l’element objectiu de la infracció prevista en l’article 77 del Codi Disciplinari de la RFEF, en no existir una exprés assenyalament per a la celebració del partit suspès. Mal es pot “incomparecer” si no s’ha fixat dia i hora per a una compareixença”, apunta el Comitè.