.

La URV guanya la Petxina Oberta; PortAventura, la Tancada; els castells de TAC 12, la KM.0 i Berta Ramos, la Daurada. Foto: Cedida

El Teatret del Serrallo ha acollit aquest dijous la XXXII Festa de les Petxines de la Informació, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i presentada pels col·legiats Ricard Buigues i Marta Ferré. Durant la gala, s’han lliurat la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes; la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació; i la Petxina Km. 0, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori.

Al marge de les votacions i per decisió de la junta de govern, s’ha distingit amb la Petxina Daurada Berta Ramos (Tarragona, 1954), en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional de més de 40 anys i la seva defensa dels drets de les dones.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha estat guardonada amb la Petxina Oberta per la tasca del seu gabinet de comunicació per fer arribar als mitjans de comunicació, i a la ciutadania, el coneixement que genera la universitat. També estaven nominats en aquesta categoria Unió de Pagesos i Revolta Pagesa i la Fira del Circ de Catalunya Trapezi.


Altres notícies:


La Petxina Tancada ha estat per a PortAventura per donar la informació amb compta-gotes i impedir l’accés dels mitjans de comunicació a les seves instal·lacions el dia de l’accident a l’atracció Tomahawk, superant en nombre de vots els altres candidats: l’Ajuntament de Salou i Adif.

Finalment, la Petxina Km. 0 ha recaigut en les diades castelleres de TAC12 per les retransmissions amb periodistes especialitzats i desplegaments tècnic dignes de grans cadenes. En aquesta categoria també hi figuraven Ràdio Cambrils i el Diari Més.

Després del lliurament dels guardons, s’ha celebrat la tradicional rifa d’obsequis entre tots els col·legiats i col·legiades que han participat en la votació, cortesia de PortAventura, Sala Zero, Editorial Barcino, Fundació Carulla, Festival Internacional de Música de Cambrils, Ajuntament de Cambrils, Nàutic Parc Costa Daurada, Tuna Tour, Parc Samà, Roberto Villareal, Mercats de Tarragona, Pep Moreno, Inside, Bra, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Aquum, DOP Siurana, Mas Miró, Repsol, Borges, Fundació Catalunya la Pedrera i Parc Central. Per finalitzar la festa, els assistents han pogut gaudir d’un càtering que ha comptat amb la col·laboració de Damm i Coca-Cola. El Port de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona han donat suport a l’organització d’aquest acte.