.

la reunió mantinguda durant la Jornada tècnica sobre el Corredor Mediterrani a València. Foto: ACN

La reunió mantinguda durant la Jornada tècnica sobre el Corredor Mediterrani a València. Foto: ACN

El col·legi valencià d’enginyers industrials i l’associació Ferrmed consideren que és “impossible” que les obres del tercer fil, pas previ a l’execució del Corredor Mediterrani , estiguin enllestides l’any 2015, tal com Foment es va comprometre. Així ho han expressat a través d’un comunicat conjunt elaborat després de la jornada logística sobre el Corredor celebrada entre enginyers, Ferrmed, la Federació Valencians d’Empresaris del Transport i Logística, la Cambra de Comerç de València, el Port de València i les empreses Ford, Vossloh i Logitren. El comunicat remarca que “la manca d’informació fiable” de Foment sobre els terminis d’execució està condicionant la inversió al Port de València o a Ford.

Tècnics i empresaris estimen que les obres del Corredor Mediterrani podrien estar enllestides l’any 2016 fins a la factoria Ford a Almussafes (Ribera Baixa) i fins el Port de València, en aquest sentit reclamen conèixer de manera prioritària la data exacta de finalització de les obres.

A través de la nota de premsa indiquen que han donat suport al tercer carril per motius de terminis, i que si aquests terminis no es compleixen “potser no tingui sentit la realització del tercer carril”. Ferrmed i els enginyers industrials valencians consideren que amb la infraestructura prevista és operatiu l’ample internacional i que tan el port com la factoria automobilística Ford tenen previst un pla d’inversions per fer front al projecte i poder arribar a temps per enllaçar amb el tercer carril.

Així mateix, remarquen que l’estació logística de Sant Lluís ( a València) està inclosa en l’estratègia logística estatal i que s’està estudiant, per part de l’administració, les fórmules de participació públic- privada, però que els operadors logístics plantegen com a problema la relació amb l’administració pel que fa a la gestió.

A través del mateix comunicat, consideren preocupant el gàlibs i preveuen possibles problemes de gàlib per a transports com ara camions frigorífics i contenidors en certs punts. Ferrmed i el Col·legi d’Enginyers reclamen els accessos ferroviaris als ports de Sagunt (Camp de Morvedre) i Castelló (Plana Baixa) així com condicionar els accessos carreters a les estacions intermodals.