TOTS 21

La Federació d’Empresaris de Farmàcies d’Espanya (FEDE) que ha demanat al Govern central poder realitzar proves PCR a les farmàcies. Foto: ACN

Arran de la petició de la Federació d’Empresaris de Farmàcies d’Espanya (FEDE) que ha demanat al Govern central poder realitzar proves PCR a les farmàcies, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA)  rebutja que les farmàcies puguin fer les proves de detecció del coronavirus, per entendre «que es tracta d’una activitat sanitària assistencial que han de fer les infermeres, infermers o professionals de la salut qualificats».

Des de CODITA entenen, tal com ha fet públic en nota de premsa, que la realització d’aquestes proves de detecció del coronavirus «requereix d’una expertesa i coneixement sanitari que no tenen els farmacèutics, a més, són proves de servei públic i no s’hauria de vincular a cap ànim de lucre. Igualment, el Col·legi entén que pot ser un perill realitzar aquestes proves a possibles persones infectades en un espai, normalment reduït i tancat, com son les oficines de farmàcia, posant en risc la seguretat dels ciutadans».

Per tant, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) «defensa que les proves PCR siguin realitzades per personal sanitari qualificat, com les infermeres, infermers o altres professionals de la salut que sí tenen les competències i l’expertesa per fer-les, d’acord amb la normativa vigent».

Redacció