.

El president del Col·legi de Metges (a la dreta), Fernando Vizcarro, amb l'exrector de la URV, Francesc Grau, que també rebrà un homenatge

El proper divendres 27 de juny, el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona celebrarà la seva Diada Col·legial a l’edifici del Seminari a partir de les 7 de la tarda.

La Diada pretén retre homenatge a tots els col·legiats en general i en particular a aquells metges que han destacat per la seva tasca professional i humana. Com diu el president del COMT, Fernando Vizcarro, “és un dia de trobada i de festa per a tots els metges i la institució vol destacar la labor que han fet alguns companys i la fidelitat que han demostrar al Col·legi. A més a més enguany coincideix amb la nostra patrona, la Verge del Perpetu Socors”.

Enguany el Col·legi vol reconèixer la labor de tres col·legiats en especial. Per una banda la del doctor Enric Sánchez Cid, al que es lliurarà la Creu de Sant Cosme i Sant Damià per la seva gran i dilatada trajectòria professional i humana.

Les altres distincions són les Medalles d’Or que aquest any es lliuraran a la doctora Misericòrdia Aguiló Bacardí i al doctor Salvador Arias Valls per la seva fidelitat al Col·legi, així com per la seva llarga trajectòria en el món de la medicina.

També hi haurà un reconeixement per als més joves, en aquest cas, la junta de govern vol distingir els millors expedients MIR de l’escola del COMT de l’exercici 2013/2014, que són per a les doctores Neus Escurriola Ayora i Elisabet Gago Benedí.

La Junta de Govern va acordar també concedir la distinció de Col·legiat d’Honor a l’ex rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, amb motiu de l’especial vinculació que ha tingut la URV amb el Col·legi i amb les seves finalitats i objectius.

També es lliuraran les insígnies col·legials  a tots aquells metges que porten més de 50 anys de col·legiació, per lloar la seva pertinença i fidelitat al Col·legi i tots els anys d’exercici de la medicina. Aquests metges són: Dr. Antonio Pons Cardiel, Dr. Ramiro Sellart Ignés, Dr. Carlos Reis González-Larrinaga, Dr. José Masip Freixes, Dr. Manuel Aguilar Lajusticia, Dr. Manuel Prieto Macias, Dr. Enrique Olesti Sagarra i la Dra. Maria Dolores Bori Lizondo.

A l’acte hi assistiran el president de la Diputació, Josep Poblet, el delegat del govern de la Generalitat, Joaquim Nin, el regidor de l’ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés, entre d’altres autoritats.