.

.

TOTS 21

Un total de 13 col·legiats s’han incorporat oficialment a aquest òrgan de representació dels Graduats Socials de Tarragona. Foto: Cedida

El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona va celebrar aquest divendres, un dels seus actes més destacats, el de la imposició de togues i jurament dels nous col·legiats. Així doncs, un total de 13 nous col·legiats han passat a formar part de manera oficial, a aquest òrgan de representació dels graduats socials a la província de Tarragona.

L’acte d’imposició de togues i jurament dels nous col·legiats va estar presidit per Rosa Maria Virolés, Magistrada de la Sala del Social del Tribunal Suprem. Virolés, que manté una estreta col·laboració amb el Col·legi de Graduats Socials de Tarragona i que porta 40 anys dedicada a la jurisdicció social, va animar als nous col·legiats a gaudir de la seva feina i a fer-ho amb total entrega, sobretot en un moment en què hi ha una alta demanda de professionals en aquest àmbit. Així mateix, va destacar que, tot i que durant la pandèmia s’ha dit que la jurisdicció social ha rebut reforços, la Sala del Social del Tribunal Suprem només disposa de deu magistrats i, a hores d’ara, hi ha 7.000 recursos pendents.

Un Jutjat Social més per a Tarragona i un per a Reus 

En l’acte d’imposició de togues del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona també hi va prendre part el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Joan Perarnau, qui va afirmar que la jurisdicció social és estratègica i preferent per a aquest òrgan governatiu i que és per això que en els dos anys de pandèmia, se li ha donat el màxim suport. Perarnau també va explicar que des del seu nomenament com a president de l’Audiència ha reclamat la necessitat de crear un Jutjat Social més per a Tarragona i un per a Reus, peticions que, segons va afirmar, es materialitzaran l’any vinent.

Per la seva banda, Jaume Francesch, president del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, va destacar que aquests nous col·legiats, s’incorporen a l’exercici professional en una època complexa en la qual s’ha legislat molt i s’han hagut d’aplicar les noves normes d’una manera molt ràpida. En el seu discurs, Francesch també va destacar que els graduats socials han d’assessorar als clients i per fer-ho s’ha d’estar molt ben format. En aquest sentit, va aprofitar per recordar que al Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, hi trobaran tot el suport formatiu que necessitin.

L’acte d’imposició de togues organitzat pel Col·legi de Graduats de Tarragona va comptar també amb la presència del Magistrat del Jutjat Social número 1 de Reus, Francisco Javier Martínez; i de la responsable del Grau de Relacions Laborals i Ocupació de la URV, Catalina Jordi.

Prop d’una setantena de persones, entre col·legiats i familiars de les persones que juraven el càrrec, van prendre part també en aquest acte que es va dur a terme seguint totes les indicacions per evitar la propagació de la Covid. El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona va recuperant la presencialitat en les accions que ofereix però enguany, i a causa de l’evolució de la pandèmia, encara no ha recuperat el tradicional Sopar Col·legial que s’oferia de manera anual, l’últim divendres de novembre.

Redacció