.

.

TOTS 21

Manel Albiach, president dels advocats de Tarragona

El Col·legi d’Advocats de Tarragona s’ha sumat a les condemnes pel sacrifici del gos de la infermera afectada d’ebola.

En un sorprenent comunicat emès aquest matí, la secció de Dret Animal arranca afirmant que el col·legi tarragoní “vol donar el seu suport a la infermera afectada i a la seva família”  i se suma al comunicat de la Comissió de protecció dels drets dels animals del Col·legi de Barcelona, “on destaca que el gos de la família, de nom Excalibur, va ser sacrificat sense ni tan sols saber si estava infectat pel virus”.

El text també destaca que segons les disposicions del Codi Civil vigent, “el gos ostenta la consideració jurídica de bé privat, i per tant, l’Administració no pot disposar arbitràriament el decomís del mateix i molt menys la seva destrucció sense l’existència d’una prova que acrediti l’existència de força major que justifiqui aquesta actuació”.

Tanmateix, considera la Comissió que s’hauria de crear un protocol que reguli les normes d’actuació vers els animals i la transmissió de malalties, de la mateixa manera que existeixen unes normes d’actuació per evitar la transmissió de l’ebola entre persones.

La Secció de Dret Animal del Col·legi d’Advocats de Tarragona, de recent creació, “treballa per la defensa i protecció dels drets dels animals des de l’àmbit jurídic i administratiu”, afima. Amb la creació d’aquesta nova secció formada per juristes del Col·legi d’Advocats de Tarragona es converteix “en un dels col·legis capdavanters a nivell estatal en aquest àmbit”.