.

.

TOTS 21

Jaume Vicheto, al centre, amb Josep Oliva i Jordi Huguet, gerent del club. Foto: Tarragona21

El Club Nàutic Salou fa un salt organitztiu, el més destacat de la seva història, i es disposa a organitzar durant una setmana, del 21 al 28 d’octubre, el Campionat del Món de Techno 293, disciplina infantil del windsurf. Es tracta d’una modalitat de vela molt popular, barata de practicar i que té molts adeptes.

La gran majoria dels participants no han estat mai  Salou i descobriran per primer cop l’entorn, un dels objectius que el club hagi apostat per celebrar el Mundial. El Golf de Sant Jordi, on s’emmarca la Costa Daurada, és junt a la Badia de Palma i la Manga del Mar Menor els tres millors llocs on practicar la vela a Espanya.

Cal destacar que l’organització d’aquest Campionat comportarà un gran impacte econòmic al territori: s’espera un total d’assistents de gairebé 1.500 persones (participants, tècnics, acompanyants) durant més de 11 dies amb un càlcul aproximat de més de 3 milions d’euros. Aquest esdeveniment comptarà, a més, amb la participació de gairebé 100 persones: staff, voluntaris, treballadors,… ue arribarana  Salou “fora de la temporada turística”, ha destacat el president del club, Jaume Vicheto. Aquest ha manifestat que “és l’esdeveniment més gran de la història del Club”.

L’assistència estimada de participants en aquest esdeveniment esportiu és de 350 esportistes representant a 30 països d’arreu del món: Argentina, Bielorússia, Brasil, República Txeca, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Regne Unit, Alemanya, Grècia, Hong Kong, Hongria, Israel, Itàlia, Japó, Letònia, Mèxic, Països Baixos, Noruega, Oman, Perú, Polònia, Portugal, Rússia, Singapur, Eslovàquia, Turquia, Ucraïna i Veneçuela.

Aquesta prova esportiva es considerada un Test Event de la propera edició dels Jocs Mediterranis 2018 que se celebraran el proper mes de juny de 2018, “una prova de càrrega de cara als Jocs”, ha sintetitzat el responsable esportiu del club, Josep Oliva.

Per tal de poder organitzar un Mundial d’aquestes magnituds, a més de les instal·lacions pròpies del Club Nàutic de Salou, s’han sol·licitat altres espais: Base Nàutica Municipal, on s’hi allotjarà l’Oficina de Regates i el Taulell Oficial; espais de la platja de ponent, on s’hi instal·laran bastides per poder-hi allotjar les taules, veles i aparells dels participants. A més, la zona del Moll de l’espigó, per tal de facilitar una zona d’aparcament per als vehicles i els remolcs.

La majoria de les despeses correran a càrrec del club, així com el personal disponible, a part d’un grup procedent dels voluntaris de Tarragona 2018. Hi ha el suport de l’Ajuntament de Salou i d’empreses patrocinadores.

Justament, el club havia organitzat enguant el Mundial de Raceboard. En el seu palmarès figuren un Mundial de classe 470, un Campionat d’Europa i un d’Espanya, als anys 80. Més recentment, en 2009, havia organitzat el Campionat d’Espanya de Vela infantil; el 2012, la Copa d’Espanya de Làser Radial, i en 2016, l’Europa Cup i el Campionat d’Espanya de la Làser.

Les activitats

La llarga setmana del Mundial arrencarà el dissabte 21 d’octubre a les 19:30 hores amb una desfilada al més pur estil inauguració d’unes Olimpíades, on els equips desfilaran pel Passeig Jaume I amb les banderes dels seus països. Diumenge es faran les inscripcions, els mesuraments i proves. Del dilluns 23 al dissabte 28 es faran les proves en els dos camps de regates escollits, mentre el 28 d’octubre a les 19 hores tindrà lloc la cloenda i el lliurament de trofeus.

L’organització destaca “l’espectacularitat” que viurà el públic en observar un mar de planxes situades sobre la sorra i després com aquestes envaeixen l’horitzó amb colors diferents.

Negociacions amb l’Ajuntament

D’altra banda, el president del club ha demanat a l’Ajuntament de Salou que avanci en les negociacions per a la renovació del lloguer de les instal·lacions, que venç el juny de l’any vinent. No hi ha novetats al respecte i això incomoda al club, que properament haurà de tancar els pressupostos de 2018 amb el temor de no saber si el cas s’haurà resolt o no.