.

.

TOTS 21

Cartell de "Le Semeur"

Cartell de “Le Semeur”

En motiu del Dia Internacional de les Dones, el Cineclub Altafulla es complau en presentar la pel.lícula:

LE SEMEUR

(La mujer que sabía leer)

Violette està en edat de casar-se quan al 1852, a les muntanyes franceses, el seu poble es brutalment privat de tots els homes com a resultat de la represió de Napoleó III. Les dones passen messos en aïllament total, fent-se càrrec de totes les feines del camp i del poble. Desesperades per tornar a veure als seus homes, fan un jurament: si un home apareix, hauran de compartir-lo.

Rodada en format quadrat i fent gala d’una excel.lent fotografía, aquesta pel.lícula explora la situació de dones que, en absència dels homes, descobreixen que poden fer les mateixes tasques i tenen les mateixes capacitats que ells. Hi ha una certa vertent de despertat feminista, de qui descobreix el seu talent per una determinada disciplina, però que es troba davant d’un ordre social que impideix exercir-lo per afavorir als homes.

Però tambè es una pel.lícula contra una societat represiva amb la sexualitat femenina. Hi trobareu unes protagonistes dispossades a parlar amb naturalitat de la seva sexualitat, de la voluntat de ser mares i de la por que supossa reprimir tot això. Una exploració sobre la condició de ser dona, de la lluita personal per superar el masclisme social, però també una pel.licula sobre el compromís colectiu i l’amor romàntic.

Més info al nostre blog https://linkaltafulla.blogspot.com/2019/03/le-semeur-de-marine-francen.html

Divendres 15 de Març a les 20 h.

Es prega puntualitat! La pel.lícula començarà mitja hora abans de l’horari habitual per donar opció a un col.loqui en acabar la projecció.

Sala Teresa Manero

Majors 12 anys.