.

Ricardo Íscar davant dels alumnes de Batxillerat Internacional. Foto: Cedida

El cineasta Ricardo Íscar ha estat aquest dimecres a l’Institut Gabriel Ferrater de Reus, compartint amb els estudiants de batxillerat internacional les vivències personals i molt íntimes que mostra en la seva obra ‘Lo soñado y lo vivido’, veritable despullament de l’autor i de la seva família. Aquesta activitat ha culminat amb un interessant col·loqui amb els estudiants, els quals, como ell, experimentaren també l’aïllament, el tancament, que la pel·lícula vol posar a debat.

Aquest col·loqui és una de les diverses activitats culturals que s’organizan periòdicament dins dels estudis de Batxillerat Internacional, com a complement necessari del currículum que els estudiants cursen.

Biografia de Ricardo Íscar

Ricardo Íscar (Salamanca, 1961) va estudiar Cinematografia a la Deutsche Film- undFernsehakademie, a Berlin, ciutat en la qual va residir fins 1994, quan va tornar i es va instal·lar a Barcelona per a exercir com a professor de Fotografia i Realització cinematogràfica en vàries universitats catalanes (UPF, UB, URL). Una activitat que segueix desenvolupant a l’actualitat.

Ha realitzat diverses pel·lícules documentals, entre les quals cal  destacar el curtmetratge ‘El cerco’ (2005), guardonat amb diversos premis internacionals, o els llargmetratges ‘Tierra negra’ (2005); ‘Soledad’ (2009), ‘Danza a los espíritus’ (2010), ‘El foso’ (2012) i ‘La Feria Final’ (2015). Ara està en fase de postproducció del seu últim treball, ‘Aire’, un cop acabat de rodar ‘Lo soñado y lo vivido, Diario del confinamiento’.

Ha treballat també com a director de fotografia i guionista en algunes pel·lícules de diferents autors.

La seva mirada es focalitza en l’èsser humà, a qui retrata amb el seu entorn, en relació directa amb la geografia que l’acompanya o vinculat amb treballs manuals específics, aspectes que donen sentit a aquests personatges únics que dibuixa.

Redacció