.

La formació 'La Iaia' actuaran divendres

La formació 'La Iaia' actuaran divendres

Amb l’agost finalitza la darrera setmana del Cicle Cultural al Carrer amb un seguit de propostes refrescants que van des de la gastronomia, cinema, cabaret i música. Aquest dimarts, a les vuit del vespre es proposa la primera concentració “Yo pongo internacional de Tarragona”. Es tracta d’una oportunitat única per tastar menjars d’arreu del món i conèixer altres cultures. Participar-hi és molt fàcil: només cal pensar un plat per compartir, un plat que recordi la terra, els amics o els orígens. Es proposa dur-ne unes quantes racions i compartir-les. L’acte serà acompanyat per microactuacions, intercanvi de receptes, i molt més!

Dimecres, el cinema arrenca amb la projecció de la pel·lícula “14 KILÓMETROS” de Gerardo Olivares” (22h.) en el marc del cicle DRETS SOCIALS, DRETS FONAMENTALS organitzat per la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

Dijous, 7 d’agost

La nit del dijous, dóna pas a la creativitat, la passió i les sorpreses “escèniques”. Requisit cabaret és una nit oberta de cabaret amb artistes de diferents disciplines. Propostes obertes, lliures estrafolàries… però amb un requisit. Tot ha de girar entorn d’una frase: “com si fos, aquesta nit, l’última vegada…”. Les nits temàtiques estan coordinades per l’entitat Genovesa, narratives teatrals, implicada d’inici, en el disseny i la coorganització del cicle Cultura de Carrer.

Presentació de l’ àlbum de La Iaia “On és la màgia?”

Pel que fa a la música, aquest divendres 8 d’agost, LA IAIA, presenta el seu segon àlbum, “On és la màgia?”, representa un gir copernicà en pràcticament tots els sentits. Una obra inequívocament valenta, indubtablement valuosa i radicalment diferent del que, molt probablement, esperaven la immensa majoria dels seus –fins ara, fidels- seguidors. La iaia folkie i amable es transmuta en el primer power-trio de la història de rock català i ens ofereix un arriscat aiguabarreig de cançons de temàtica onírica i, en conseqüència, menys explícita. Embolcallades amb un nou so electrònic, internacional, tremendament compacte, cerquen la transcendència mitjançant el risc premeditat, el criteri artístic, la llibertat interpretativa i una notable manca de concessions a la galeria.

Óssos, gossos i assassins en sèrie passegen pel disc, mostrant les dents a aquell que esperi complaences sonores prescindibles. Aspres, excessius o inquietants quan convé, sensuals i ballables si pertoca, els nous temes transcorren com un tot coherent que obliga a escoltar i a prendre partit en una forma recognoscible per a tot tipus de públics.

L’endemà, dissabte 9 d’agost, dia doble! Al matí Vermut electrònic d’11 a 15 amb Party Tunes. Party Tunes és un projecte impulsat per Octavi Lobo i Nauzet Jonay, components del col·lectiu Cienwatios, amb la finalitat d’apropar els èxits d’ahir i avui de la música house, disc, electro i totes les seves variants, utilitzant un format eclèctic de festa apta per tots els públics.

Dissabte, 9 d’agost

El dissabte 9 d’agost al vespre, el darrer acte del programa! A partir de les 20 h HIP-HOP JAM amb FETITXE 13 & FRIENDS (REUS-TGN): Trobada de hip-hop que comptarà amb les actuacions de Fetitxe 13, un dels MC’s més actius de les nostres contrades, que presentarà el seu nou treball “This is Tarrako Vol. 2”; G.Kuru, un dels nous valors amb més projecció del hip-hop tarragoní, que presentarà el seu treball “New script”.

Cayx, una altra de les promeses en alça de l’escena hip-hop local, que presentarà les cançons del seu treball “Sr. Sombra”. Per finalitzar la trobada, també comptarem amb una batalla de MC’s on tothom qui vulgui es podrà inscriure per posar a prova les seves habilitats al micro.

Tots els espectacles de CULTURA DE CARRER permeten l’entrada gratuïta i estan coorganitzats amb les entitats Vòrtex, Produccions; La Pipel Entertainment; Genovesa, Narratives Teatrals i  Altaveu Tgn. Més informació i inscripcions a www.tarragonajove.org