.

.

TOTS 21

El festival TGN JAZZ surt de l’àmbit estricte del Teatre Magatzem i s’obre a diferents localitats del Camp de Tarragona. La cita amb aquest estil musical pren, aquest mes de juny, el nom d’Escales per pesentar un nou cicle de concerts que, durant el mes de juny, es duran a terme a localitats com Tarragona, Reus, Torredembarra, Altafulla i La Nou de Gaià.

Amb aquest nou programa musical, el festivalc afirma mantenir-se «com a referent en la programació de músiques amb improvisació al territori. Amb aquest nou cicle Escales vol ampliar el radi del seu abast, sumant el valor patrimonial d’espais del Camp de Tarragona a la qualitat contrastada del artistes que formen part de les seves programacions», asseguren els responables per mitjà d’una nota de premsa..

Escales manté els eixos de programació característics de TGN JAZZ: «la combinació de la delicadesa del jazz i altres músiques improvisades amb la contemporaneïtat i la incorporació d’artistes locals i internacionals en espais emblemàtics de les nostres comarques».

Els espais i els artistes, recalquen des de l’organització, «han estat triats amb cura, tenint en compte les sonoritats, els formats i mantenint sempre les garanties sanitàries per tal de poder oferir al públic unes activitat culturals segures, que compleix amb tots els protocols Covid degudament establerts».

El cicle ha estat possible gràcies al suport i la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Torredembarra, l’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament d’Altafulla, l’Ajuntament de La Nou de Gaià i l’Associació Cultural Anima’t Cooperativa Tarraconense.

Concerts previstos

Aquestes són les actuacions que es duran a terme en el marc del cicle ‘Escales’ del TGN JAZZ:

Dissabte 5 de Juny a les 20h
Fronterazul al Teatre el Magatzem de Tarragona.

Dissabte 12 de juny a les 20h
Magalí Sare & Manel Fortià al Pati del Castell Luís d’Icart de Torredembarra.

Dissabte 19 de juny a les 20h
Gökhan Sürer Quintet als Jardins de Casa Rull de Reus.

Dijous 24 de juny a les 19h
Rita Payés & Joan Fort a la Plaça de l’Església d’Altafulla.

Dissabte 26 de juny a les 20h
Olga Pes als Jardins del Castell de La Nou de Gaià.

El primer concert

Fronterazul
Teatre el Magatzem de Tarragona / Dissabte 5 de Juny a les 20:00

Fusió jazz / flamenc
Preu: 6€ online / 10€ dia del concert

Fa ja gairebé una dècada Samuel García ‘Tàrraco’, es va enamorar del flamenc, i hi volia entrar de ple. Just en aquella època, en una de les habituals trobades amb músics flamencs de Palma de Mallorca, va aparèixer en Manuel Carmona, guitarrista flamenc i enamorat del jazz. La química entre ells va sorgir a l’instant, fins a dia d’avui.

Durant tot aquest temps han estat l’ànima i motor del projecte FRONTERAZUL, que neix com a laboratori musical, però que acaba consolidant-se i que va anar creixent fins que al 2017 editen el seu disc Vigia, que ha rebut una gran acollida per part de la crítica especialitzada.

En els seus concerts tant podem escoltar un standard jazzístic, una bulería, una soleá o uns tangos, passats pel seu filtre creatiu i la seva música original. La complicitat entre aquests dos músics fa que el seu directe més íntim sigui sempre diferent, fresc, carregat d’improvisació i energia. Ells mai deixen al públic indiferent.

Redacció