.

Angel Arenas, amb Laura Castel. Foto: Tarragona21

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha cessat el gerent del Patronat Municipal de Turisme, Ángel Arenas, que havia estat contractat pel PP quan aquest governava la ciutat junt amb el PSC, en l’anterior mandat. Ha estat cessat amb els vots a favor d’ERC, ECP, Junts per Tarragona i la CUP i els vots en contra del PSC, Cs i PP. El cas ha obert una disputa política entre el govern, els populars, socialistes i Ciutadans

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Laura Castel, ha defensat el cessament del gerent argumentant que aquest no estava ‘alineat’ amb ‘els objectius estratègics turístics del Patronat’ i que no es desenvolupava amb fluïdesa amb altres idiomes. Castel creu que dificultava la feina del Patronat amb ‘una vocació desmotivadora’, alhora que no s’havia mostrat conforme amb determinats projectes.

El portaveu del PP, José Luís Martin, s’ha llençat a per la peça, mostrant-se sorprès pels arguments utilitzats per la consellera municipal, aqui ha retret que ‘no trepitja el Patronat de Turisme’. Al temps, ha reiterat l’argument popular que el cessament ‘obeeix a motius polítics’.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, al seu torn, ha defensat Arenas, lamentant la falta ‘d’elegància política’ que s’ha tingut en el cessament i ha retret que ‘ningú sap els objectius turístics de l’actual govern’. La regidora de la CUP, Eva Miguel, ha etzibat que el gerent ha viscut ‘de les rendes del seu predecessor’, que també havia estat cessat, tot i que ha lamentat ‘les formes utilitzades’.

El conseller socialista Pau Pérez ha intervinguta qüestionantt les formes i ‘l’escarni públic’ a què ha estat sotmès el gerent. ‘S’han tornat a fer malament les coses’, ha conclòs.

Dídac Nadal, portaveu de de Junts per Tarragona, que ja va destitur el gerent d’Espimsa, Isidre Pronor, ha demanat que als gerents ‘se’ls exigeixi més que a cap altra treballador perquè tenen un contracte d’alta direcció ben retribuïda’.

Finalment, l’alcalde, Pau Ricomà, ha tancat el debat acusant justament el PP d’haver cesat l’anterior gerent ‘per motius polítics’ quan va accedir al govern municipal i a gestionar l’àrea de Turisme.

Fusió de les empreses municipals EMT i Aparcaments

D’altra banda, el ple ha iniciat els tràmits per fusionar i convertir en una mateixa Empresa Municipal, Transports i Aparcaments. Així ho ha aprovat el ple de l’Ajuntament amb la unanimitat de tots els grups. L’EMT, per volum de pressupost, xifra de negoci i de treballadors, serà l’empresa que absorbirà la dels aparcaments. La sessió plenària ha avalat incoar l’expedient per a la fusió de les dues companyies municipals que es dediquen a la mobilitat.

L’Empresa Municipal de Transports és la que gestiona el servei de transport públic, els autobusos municipals. L’AMT, en canvi, s’encarrega del set pàrquings i de les places d’estacionament regulat al carrer per zones blaves, verdes i taronja. La mesura busca millorar l’eficiència de l’EMT i haver de destinar menys diners gràcies a un millor equilibri financer.

El president de l’EMT i conseller d’Economia, Jordi Fortuny, ha explicat que altres fusions d’empreses municipals s’han de plantejar en base a motius financers i d’equilibri econòmic. Ha afegit que, a més, han de tenir un sentit.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */