.

Artistes expositors

Artistes expositors

La primera edició de la Roda d’Art ja es va fer l’any 1986, amb el Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví com a primer amfitrió i s’hi van afegir, inicialment, els centres d’estudis d’Altafulla, Riudoms i Alcover. La idea era d’exposar obres d’artistes d’aquests pobles i de crear un circuit per tal de poder-ne conèixer les obres. L’organització de la Roda cada any havia d’anar a càrrec d’un centre i aquest n’havia d’escollir l’autor. Al cap d’uns anys es va deixar de fer i gairebé trenta anys més tard, s’ha volgut recuperar l’essència.

La Roda d’Art es reprèn arran de les Trobades de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzades per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i els Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya -de les quals de n’han fet dues: el 6 d’octubre de 2012 a Escornalbou i el 5 d’octubre de 2013 a Santes Creus-. En aquesta segona es va crear un grup de treball sobre aquest projecte, moderat pel Centre d’Estudis Alcoverencs i el Centre d’Estudis del Gaià.

En aquesta edició de la Roda d’Art es poden veure les obres de quatre artistes: Marta Balañá, Oriol Leim, Sanvador Anton i Marcel Socias.

El Roda d’Art es pot visitar fins el 7 de setembre, al Centre d’Estudis d’Altafulla. El mes d’octubre, l’exposició estarà al Centre d’Estudis Alcoverencs; el novembre al Centre d’Estudis del Gaià; el gener de 2015, al Centre d’Estudis Canongins; el febrer al Centre d’Estudis Riudomencs; el març a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, i a l’abril, al Centre d’Estudis Sinibbald de Mas de Torredembarra.