.

.

TOTS 21

Regar i tenir cura de les plantes involucra a les persones usuàries del centre i els hi permet mantenir o millorar el seu grau d’autonomia, Foto: Cedida

En el Centre de Dia de la Pobla de Mafumet, gestionat per Accent Social, han organitzat una plantada de begònies al seu hort perquè les persones usuàries puguin aprofitar el bon temps i estimular els seus sentits.

De fet, activitats com aquesta tenen efectes molt beneficiosos per a les persones grans. Regar i tenir cura de les plantes involucra a les persones usuàries del centre i els hi permet mantenir o millorar el seu grau d’autonomia, exercitar la seva mobilitat, crear hàbits saludables i comportaments mediambientals que passen a formar part del seu dia a dia.

La directora del Centre de Dia, la Jordina Caparó, afirma que “propostes com aquestes afavoreixen tant la socialització com les capacitats físiques de la gent gran. Les persones que participen en l’activitat interactuen entre elles i gràcies a accions com plantar, regar o olorar les plantes, realitzen moviments amb pràcticament tot el cos, treballant així a la vegada la motricitat fina i gruixuda”.

A més, gràcies a la col·laboració i implicació del centre, tant l’equip de professionals com les persones usuàries del Centre de Dia han pogut gaudir amb alegria i il·lusió d’una plantada que, alhora, ha promogut la generació de nous vincles, l’oportunitat d’aprendre coses noves i l’exercici d’habilitats. Aquest és el cas de l’Ana Villa, usuària del centre, que explica: “Ens ho vam passar molt bé amb la plantada de Begònies. Aporten molt color a l’hort, ja que n’hi ha de roses, vermelles i liles i ens donen molta alegria. Per si algun dia no podem anar a l’hort, s’han instal·lat unes ampolles amb aigua per tal que es vagin regant de manera automàtica”.

Sobre Accent Social

Accent Social és una entitat local lligada al territori català que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones del seu entorn, acompanyant-les en el seu procés vital amb la màxima atenció i flexibilitat respecte a les seves necessitats individuals i aplicant sempre la innovació al servei del benestar. Gràcies a un equip format per més de 1.600 persones, l’entitat dona servei a més de 10.000 persones cada any.

Redacció