.

.

TOTS 21

Imatge de la roda de premsa d’aquest divendres.

Aquest divendres, 19 de gener, s’inaugura l’exposició “Cos Social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey al Centre d’Art de Tarragona a l’espai Tinglado 2. L’obra estarà exposada del 19 de gener fins al 16 de març de 2018. “Cos Social [Lliçó d’anatomia]” va ser la proposta guanyadora de la 3a edició del Premi de Videocreació, una coproducció entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona.

El projecte, concebut com una video-performance, examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance artística. Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte reactivarà les lliçons d’anatomia en la pintura barroca. L’espai triat per la recreació d’aquesta lliçó d’anatomia ha estat l’amfiteatre anatòmic  de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, gravada a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, una de les sales dedicades a l’estudi quirúrgic des de l’any 1762 a Barcelona i considerada una de les instal·lacions més ben conservades d’Europa.

L’artista, Joan Morey

Joan Morey (Mallorca, 1972) és llicenciat i DEA en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. El 2015 va rebre la Beca MAEC-AECID per al programa de residències per a Artistes i Investigadors Espanyols i Estrangers en l’Acadèmia d’Espanya a Roma mitjançant la qual va desenvolupar el projecte Il Linguaggio del Corpo (Roma, 2015-2016). D’entre els seus projectes destaquen: The Characters, Museu És Baluard (Palma de Mallorca, 2015- 2016); El Gir [Guió obert per a performance col·lectiu], Sis galeria (Sabadell, Barcelona, 2014); Cascando. Variacions per a una altra peça dramàtica, MACBA (Barcelona, 2013) o L’Ensinistrament. Variacions per a actor, iPad i furgó preparat, Fabra i Coats Centre d’Art (Barcelona, 2012). Recentment ha presentat la performance Tour de Force (Barcelona, març de 2017) en el marc de l’exposició 1000m2 de desig. Arquitectura i sexualitat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) una co-producció del CCCB i la Fundació Han Nefkens.