.

.

TOTS 21

Grup de joves acompanyats  dels educadors del Curs i el tinent d’Alcalde de l’àrea de Serveis a la Persona, Javier Villamayor

Grup de joves acompanyats dels educadors del Curs i el tinent d’Alcalde de l’àrea de Serveis a la Persona, Javier Villamayor

Aquest cap de setmana ha tingut lloc al Centre Cívic de Bonavista el 5è curs de “Joves promotors de salut” fruit del treball entre el teixit associatiu del barri, diferents entitats com Assexora’tgn i H2O, entre d’altres, i els departaments de Salut , Joventut , Serveis Socials i Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona.

Des del divendres s’han realitzat sessions formatives i de sensibilització sobre la salut, amb una participació de 15 joves entre 18 i 25 anys. Durant 20 hores, s’han tractat aspectes relacionats amb la salut com l’afectivitat sexual, eines de comunicació verbal i no verbal, dinàmiques de cohesió i confiança, instruccions per la reanimació cardiopulmonar, claus per la prevenció en l’àmbit de les drogues i fins i tot, han realitzat un enigma nocturn dedicat a recrear un dels possibles escenaris més freqüentats pel col·lectiu jove, els quals s’han exposat a una nit de festa envoltats de tots els actors, factors i casuístiques que hi intervenen.

Fins aquest diumenge han passat pel Centre Cívic experts i referents del camp de la salut, l’atenció i la dinamització de la gent jove. Cal agrair el suport dels professionals del projecte Salut i Escola, el personal sanitari i assistencial del CAP Bonavista, els tècnics i educadors del centre cívic de Bonavista i membres del Racing Club Futbol Bonavista i l’Eskurri Esplai.

Joves Promotors de Salut es va iniciar el maig del 2011 amb la primera de les formacions als barris de Ponent. Des de llavors, s’han fet cursos a Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, El Serrallo i Tarragona Centre aplegant més de 50 joves. Després del 5è curs de promotors a Bonavista, la següent edició q tindrà lloc el desembre a la Part Alta.

El projecte a més de donar formació bàsica en temes relacionats amb la salut, també preveu desenvolupar espais de trobada amb els grups de joves que hagin assolit la certificació del curs. Una dimensió comunitària que pretén acompanyar les iniciatives d’aquests joves implicats al seu barri com a principals i autèntics promotors de salut.