.

 

Imatge de la signatura del conveni. Foto: CCT

El Consell Comarcal del Tarragonès i el Museu Bíblic Tarraconense (Arquebisbat de Tarragona) han signat aquest dimarts un conveni per fer efectiva la mútua col·laboració en la creació de l’espai d’interpretació ‘Tarracròpolis’.

Aquest projecte museogràfic i de difusió científica pretén apropar la societat a la comprensió de l’evolució històrica de l’acròpolis de Tarragona des d’època romana fins a l’actualitat. ‘Tarracròpolis’ és un projecte liderat pel Museu Bíblic i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica amb el suport d’altres entitats i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

El projecte en qüestió es materialitza en una sala del Museu Bíblic contigua a l’edifici del Consell Comarcal del Tarragonès. Tant el Museu Bíblic com el Consell Comarcal comparteixen un mateix espai patrimonial. En ell s’imbriquen les imponents estructures del mur perimetral i les fonamentacions de l’exedra oriental del recinte de culte imperial romà del segle I dC (Temple d’August), les edificacions medievals i renaixentistes de l’antic Hospital de Santa Tecla (s. XII-XV) i la Casa dels Concilis (s. XII-XX), a més d’un refugi antiaeri de la Guerra Civil en perfecte estat de conservació construït l’any 1937. A partir de maquetes, reconstruccions tridimensionals, gravats, epigrafia, numismàtica i un audiovisual, el públic podrà fer un viatge a través del temps. També es podrà visualitzar de manera interconnectada les estructures arqueològiques i històriques de la Casa dels Concilis (Museu Bíblic) i de l’edifici del Consell Comarcal del Tarragonès. La visita a l’espai inclourà l’accés a part del refugi antiaeri.

El Consell Comarcal del Tarragonès, a través d’aquest conveni, aposta per recolzar un projecte que posa en valor la difusió del patrimoni i permet donar visibilitat i intel·ligibilitat a les estructures arqueològiques i històriques de la seva seu.

Redacció