.

Amb un últim minut molt llarg, i un final d’infart, els blaus s’han emportat la victòria amb 5 punts decisius de Jaume Zanca (64 – 65). Foto: CBT

CB Pardinyes i Ibersol CBT han ofert un partit molt igualat al Pavelló Barris Nord de Lleida. Els dos equips arribaven a l’enfrontament amb la necessitat de guanyar, i tots dos han donat motius de sobres per proclamar-se vencedors. Ha estat l’Ibersol CBT el que ha pogut decantar la balança al final del partit. Jaume Zanca ha estat el jugador més determinant dels últims segons, amb un triple i dos tirs lliures anotats que han acabat significant la segona victòria dels tarragonins. El de Vilanova i Adrià Duch, amb 18 de valoració cada un, han estat els millors jugadors del seu equip.

Els blaus entraven al partit amb les idees clares i ben posicionats. Adrià Duch escalfava el canell des de l’inici, i anotava el primer triple del partit. La intimidació en defensa de David Ndiaye era vital per evitar les internades locals i, a l’altre costat de la pista, primer Vinós i després Duch, mantenien els seus al davant (4 – 7). Passats els primers cinc minuts, es giraven els papers. Pardinyes agafava el control del partit amb una defensa que deixava sense idees els de Berni. El tècnic blau movia les peces per encaminar de nou els seus i l’equip trobava a Ferran Torres i a Jaume Zanca des de la línia de tres per recuperar un +4 (8 – 12), un avantatge amb el que s’arribaria al final del quart.

Els de Berni seguien buscant a Torres amb l’arrencada del següent quart. El pivot es mostrava encertat a la pintura, i David Fernández també sumava els seus primers punts en el dia del seu retorn a les pistes. Els lleidatans però, no perdien l’estela de l’Ibersol CBT i igualaven l’enfrontament a 16 punts. Tot i que els tarragonins recuperaven de nou l’avantatge de 4 punts, el Pardinyes es posava per davant amb dues accions ràpides i dos triples gairebé consecutius (25 – 21). Adrià Duch tornava a posar els blaus en la lluita però els locals estaven molt inspirats des del triple i agafaven de nou la davantera (28 – 25). Tugores feia córrer l’equip, que no es trobava del tot còmode. I quan semblava que els locals marxarien a vestidors amb dos punts de renda, Jaume Zanca s’elevava des del triple per anotar-lo en la darrera jugada i sobre la botzina (29 – 30).

Les defenses s’imposaven amb la represa del partit. Els blaus no aconseguien anotar mentre sí que ho feien els locals, amb un parcial de 4 a 0 (33 – 30). A l’Ibersol CBT li tocava tornar a remar contracorrent, i Ferran Torres s’encarregava d’agafar el timó amb 4 punts consecutius i apropar els seus. Els locals seguien fent mal amb els triples (45 – 41) i posaven una marxa més per anotar un 2+1 i posar-se amb un +7 en el tram final del quart. L’Ibersol CBT no trobava la calma necessària per encarar aquest decisiu tram de partit amb el cap fred i es deixava vèncer pels nervis i les presses.

Els de Berni encaraven l’últim quart amb una altra mentalitat. L’iniciaven amb un parcial de 0 a 6 i forçaven el temps mort local amb una cistella d’Aarón Guzmán (52 – 50). Els blaus tornaven al partit. L’esforç col·lectiu feia que l’Ibersol CBT es posés a un punt del rival i amb totes les opcions de lluitar per la victòria. Víctor Vinós posava el 56 iguals amb un triple des de la cantonada i donava un plus de moral als seus amb tres minuts i mig per jugar-se. Amb un últim minut molt llarg, i un final d’infart, els blaus s’han emportat la victòria amb 5 punts decisius de Jaume Zanca (64 – 65).