.

El CBT ha aconseguit un triomf que podria ser clau. Foto: CBT

El CBT ha empatat la sèrie amb l’Araberri (1-1), a qui ha derrotat de forma contundent per 80-99 en el seu matx disputat a Vitòria. Els de Berni Álvarez han completat, altre vegada, un magnífic encontre i tindran el factor camp favorable en els dos propers partits que es jugaran al Serrallo.

El partit vist aquesta tarda a Vitòria ha estat molt diferent al que es va jugar el passat divendres, i el CBT ho ha demostrat des del primer minut. El partit ha començat molt igualat. Bulic, amb quatre punts només començar, ha intentat imposar la seva llei, però els blaus tenien el partit d’avui molt estudiat i treballat. Una bona defensa durant aquests primers deu minuts, sumats a l’encert, aquesta vegada sí, a nivell ofensiu, ha permès al CBT disputar-li el partit a Araberri. Ferran Torres ha igualat el marcador a 13 punts als cinc minuts de joc, i a partir d’aquí els blaus han anat amunt. Els triples de Fernando Boada i David Mesa han omplert de moral els de Berni, que han finalitzat el primer quart sis punts per sobre (20 – 26).

Els següents deu minuts han estat una prolongació dels deu primers i la confirmació del bon estat de forma i mental del CBT. Un Orion immens en el segon quart ha estat essencial pel seu equip, però l’alternança a l’hora d’anotar també ha estat un fet. Tots els jugadors han aportat per tal de portar el seu equip a la victòria. El CBT anotava de forma molt fàcil, i a l’altra banda del camp, els de Berni complicaven molt les coses al seu rival. Araberri es veia totalment sorprès per un CBT a qui li sortia tot rodó. Forçava l’error dels locals, dominava el rebot, i a base de triples aconseguia marxar 20 punts per sobre a falta de dos minuts per arribar al descans. Araberri aconseguia retallar distàncies, per finalitzar el segon quart amb un marcador que reflexava un esperançador 37 – 53.

El CBT ha reprès el partit amb la mateixa intensitat i concentració. També ho ha intentat Araberri, que ha trobat en Tyron la via per apropar-se en el marcador. I així ho ha fet fins que la seva quarta personal l’ha obligat a descansar. El CBT ho ha aprofitat per tornar a recuperar la renda de 20 punts que havia perdut en aquest quart. I no només això sinó que aquesta diferència ha anat augmentant de manera progressiva. Amb la consigna de robar i anotar, el CBT s’ha anat fent gran davant la impotència del conjunt basc, que amb una antiesportiva sobre David Mesa exemplificava la superioritat dels homes de Berni Álvarez.

Amb el gran partit que ha fet el CBT, només faltava Jordi Barberà per anotar. I així ho ha fet quan només portava uns segons en pista. Tot i tenir la victòria pràcticament assegurada, els blaus no s’han relaxat. Araberri ha intentat fer un pas endavant per tal de reduir la gran diferència que mostrava el marcador, però no han aconseguit superar la barrera dels 20 punts fins als darrers segons de l’enfronatment. Al CBT només li quedava disfrutar del gran partit que han tots els jugadors de la plantilla i emportar-se el partit per un contundent 80 – 99.
El Serrallo pot dictar sentència la pròxima setmana, ja que l’eliminatòria es deplaça ara a Tarragona. Divendres i diumenge poden portar el CBT a la final.