.

Imatge d'arxiu del CBT.

Era un partit a tot o res. El CBT necessitava guanyar i esperar una ensopegada del Bàsquet Plá en el seu enfrontament contra els locals, el Morón. Els jugadors, conscients de la importància de començar amb bon peu entraven al partit molt endollats. Un triple de Riu i una pilota robada per Alaminos posaven el 5-0 al marcador. Els tarragonins marcaven el ritme de l’enfrontament i no afluixaven en defensa. En el minut 4 el marcador era de 10-2 favorable als blaus, el que forçava a l’entrenador visitant a demanar el primer temps mort. A partir d’aquí, la dinàmica seguiria sent la mateixa fins al final del període, amb els locals molt sòlids en defensa i amb un gran encert des dels 6.75 (4 triples primer quart) però amb un Zamora en zona que començava a trobar-se còmode a pista. Al final del quart 22-17.

El segon quart la cosa començava igual. El CBT molt bé en defensa, seguia evitant anotacions fàcils del rival, però la manca d’encert dels tarragonins permetia al Zamora seguir al partit. Amb els pas dels minuts la claredat en atac seguia sense aparèixer i la intensitat en defensa començava a minvar. En un mal darrer minut dels locals els castellans es posaven per davant en el marcador. Començava un nou partit pels blaus. Calia remar per donar la volta al marcador i sumar una victòria imprescindible si es volia seguir somiant amb l’ascens. Al descans es marxava amb un 35-39.

A la tornada dels vestidors els dos equips començaven molt nerviosos. El partit estava boig. Calia recuperar les sensacions en defensa i el ritme en atac. El Zamora tenia molt clar que no podia deixar als catalans trobar-se còmode a pista. La defensa en zona seguia sent l’arma triada per l’entrenador per tombar al CBT. Per contra els de Berni defensaven molt amunt, procurant donar velocitat al joc del rival. A cada possessió semblava que les sensacions anaven millorant, però ningú aconseguia marcar distàncies al marcador.

Amb el 59-58 s’entrava al darrer quart. El neguit entre l’afició catalana distava molt del sentir dels jugadors. I és que el darrer quart va ser de clar domini blau. Amb un equip molt endollat, molt intens en defensa i fluid en atac els tarragonins aconseguien obrir escletxa a l’electrònic. Al minut 5 ja manaven de 9.  La victòria ja no es podia escapar i els locals no van afluixar en cap moment, augmentant l’avantatge a cada minut. Al final, victòria del CBT per 82-69 en un gran partit dels homes de Berni Álvarez.

Començava, però, el pitjor de tot. Calia esperar la derrota del Bàsquet Plá a mans dels locals, el CB Morón, ja sense opcions d’ascens per la victòria del conjunt tarragoní.