.

Antonio López, futur alcalde del Catllar

Josep Maria Gavaldà (CiU) cedirà demà divendres el relleu a l’alcaldia a Antonio López (PSC), d’acord amb el pacte entre les dues formacions que governen el Catllar. Serà en un ple extraordinari que començarà a les 12 hores.

Gavaldà ostenta l’alcaldia del Catllar des del 1984 –el 1979 ja n’era regidor– i, després de 31 anys com a independent dins les sigles de CiU, passarà el torn a López. CiU i PSC, amb 4 i 2 regidors respectivament, havien acordat repartir-se l’alcaldia després de les eleccions municipals del 2011, deixant a l’oposició UNICAT (3 regidors), PP (1) i ICV-EUiA (1).

Amb la presa de possessió d’Antonio López (Almeria, 1964), el Catllar tindrà per primer cop un alcalde socialista. Això sí, serà un mandat breu abans dels comicis municipals del maig del 2015. Un any, en què López ja ha avançat que aplicarà una política continuïsta: “Un any no dóna per gaire, la idea és seguir en matèria econòmica com fins ara, amb un municipi sanejat que només té un endeutament del 25%”.

López descarta cap gran inversió i ha detallat que el primer que farà és reunir-se amb les diverses entitats del municipi, atès que “la població que tenim és molt dispersa i cal prioritzar què és més important”.