.

.

TOTS 21

Les regidores Alícia Inglés i Montse Mestre, amb els llaços que es repartiran pel poble i les urbanitzacions. Foto: Tots21

L’Ajuntament del Catllar desplegarà, de la mà de l’Agrupació de Dones, un ventall d’activitats el 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La recentment creada Comissió municipal sectorial de Serveis Socials, Igualtat i Promoció Econòmica ha organitzat junt a la regidoria de Benestar Social la graella d’actes.

La visualització de la lluita contra la violència serà present al poble i a les urbanitzacions amb la col.locació d’uns grans llaços liles que han confegit l’Agrupació de Dones. Altrament, el matí del 25-N s’organitzaran tallers a l’institut-escola l’Agulla relacionats amb la matèria, tallers que impartirà la Fundació En Xarxa, dedicada als serveis educatius, formatius i del lleure. Estaran adreçats als alumnes des de sisè de Primària a quart d’ESO, explica a Tots21 la regidora de Benestar i Família i Ensenyament, Montse Mestre.

Altrament, s’instal.laran dos punts liles, el primer d’ells, a la zona educativa, que restarà obert de 14:30 a 17:30 hores. El segons s’ubicarà al Centre Cultural i obrirà de 18:30 a 20:30 hores. Serà l’empresa 4 Eixos l’encarregada dels mateixos, des d’on se servirà merxandising.

No acaben aquí els actes. Així, tindrà lloc la lectura del manifest a partir de les 19:15 hores al Centre Cultural i la posterior presentació del llibre ‘Memòria de les oblidades’, de l’escriptora Tecla Martorell, acte que clourà amb un col.loqui. Es tracta d’una obra dramatúrgica, fonamentada en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria. Tecla Martorell intenta recrear-hi la vida de quatre dones tancades a la presó franquista de les Oblates de Tarragona i recordar l’única afusellada. Encara avui romanen a la fossa comuna de la ciutat.

L’Ajuntament del Catllar ha creat enguany la Comissió municipal sectorial de Serveis Socials, Igualtat i Promoció Econòmica, que desenvoluparà dues accions claus: l’elaboració del Pla d’Igualtat i la creació d’un servei municipal de subvenció de la teleassistència per a gent gran, persones amb discapacitat física i altres col.lectius necessitats, comenten a Tots21 les regidores Montse Inglés, Montse Mestre i Alícia Inglés, que formen part de la comissió.

J. Garcia