.

L’alcalde del Catllar, Jordi Ruiz. Foto: Mayo Lorda

Com abordar els problemes de 28 urbanitzacions en un municipi de 5.000 habitants? L’Ajuntament del Catllar ha posat en marxa la Comissió sectorial d’urbanitzacions, urbanisme i cohesió territorial, amb la seva constitució el passat 19 de juny.

La comissió està integrada per l’alcalde, Jordi Ruiz, un representant de cada un dels diferents grups municipals i diversos presidents d’urbanitzacions del municipi.

L’alcalde ha destacat a DiariTots21 que la comissió “es reunirà amb periodicitat trimestral i ha de servir per fer arribar a l’equip de govern les necessitats i prioritats de les urbanitzacions del municipi, que són gairebé una trentena”.

Aquesta primera sessió constitutiva va ser una primera presa de contacte, “però també van sortir unes primeres inquietuds, en què el govern catllarenc ja hi està treballant”, subratllava Ruiz. Una és “la connexió amb transport públic i el taxi. L’Ajuntament del Catllar ja fa anys que amb l’objectiu de tenir una millor cobertura subvenciona les empreses HIFE i Plana, que tenen la concessió del transport públic que passa pels diferents punts del municipi”. S’han mantingut també diferents reunions amb Transports de la Generalitat, però les concessions de les línies de transport públic no caduquen fins el 2027 i 2028.

Per la seva banda, l’única llicència de taxi que hi ha al Catllar “no és suficient per donar cobertura a tot el municipi”. El govern municipal està mantenint trobades amb l’Associació del Taxi de Tarragona per millorar aquesta situació.

Imatge d’una de les 28 urbanitzacions que té El Catllar. Foto: Cedida

Un altre tema que es va tractar en la reunió de la nova comissió, va destacar Ruiz, va ser “la impossibilitat de donar noves llicències de construcció en urbanitzacions que no compleixen la Llei d’Urbanisme”, encara que només sigui només un punt. També es va informar que l’Ajuntament del Catllar, davant la negativa del propietari a vendre, tiren endavant els tràmits d’expropiació d’un terreny a la urbanització Manous 3 per poder-hi fer una zona verda.

També es va parlar de com aconseguir que més veïns i veïnes de les urbanitzacions vagin a la Festa Major del Catllar i com millorar el servei de bus per enllaçar les urbanitzacions i amb el nucli durant aquells dies.