.

La comissió està formada per l’alcalde, els portaveus del consistori, entitats, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals. Foto: Cedida

L’Ajuntament del Catllar ha constituït aquesta setmana la seva nova Comissió sectorial de Seguretat. El ple municipal del passat mes de març havia aprovat per unanimitat la creació d’aquesta comissió i el seu reglament regulador.

La comissió està integrada per l’alcalde, un representant de cada un dels diferents grups municipals, un representant dels Mossos d’Esquadra i un altre dels Agents Rurals, el coordinador dels Vigilants Municipals i representants d’entitats i associacions del municipi. La comissió es reunirà amb periodicitat trimestral. Aquesta primera sessió constitutiva ha servit per fixar el full de ruta de la mateixa i per a recollir propostes del diferents membres.

La creació de la Comissió sectorial de Seguretat s’emmarca en un conjunt d’actuacions en l’àmbit de la seguretat del municipi que l’Ajuntament del Catllar portarà a terme, com la implantació de 21 càmeres lectores de matrícules per tot el terme i l’ampliació de la plantilla de vigilants, que aquest mes de juliol incorporarà 2 agents més, passant de 4 a 8 en un any. A més, aquesta setmana ha signat amb sis ajuntaments més del Camp de Tarragona un protocol amb l’objectiu d’impulsar el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis.