.

Les tres actuacions s’han dut a terme sense incidències en el subministrament d’aigua als consorciats del CAT. Foto: Cedida

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha finalitzat amb èxit les primeres obres de renovació de la seva canonada principal d’aquest any. Entre els mesos de maig i juny s’han retirat i substituït tres tubs d’un tram de canonada als termes municipals de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, al Baix Ebre. Cada actuació s’ha executat en menys de 24 hores i en cap cas s’ha registrat afectació en el subministrament d’aigua als municipis i indústries consorciades.

Concretament, s’han substituït tres tubs de 6,20 metres de llargària i 1600 cm de diàmetre nominal de formigó posttensat per uns de xapa d’acer de les mateixes dimensions. El nou material ofereix una major durabilitat de la infraestructura i, per tant, més garanties de qualitat i eficiència de la xarxa de distribució del Consorci.

Aquestes actuacions, que han tingut un cost total de 253.000 euros, s’han impulsat d’acord amb les dades obtingudes a través del sistema de monitoratge de fibra òptica (AFO), que ha permès identificar amb antelació els trams de canonada amb més desgast.


Altres notícies:


El director gerent del Consorci, Josep-Xavier Pujol, durant la seva visita a l’actuació duta a terme a l’Ampolla, ha assegurat que “l’òptim manteniment de la xarxa de tubs del CAT és prioritari. El nou bessó digital ens permet conèixer l’estat estructural de la nostra canonada i això, en conseqüència, ens afavoreix notablement a l’hora de planificar les tasques de manteniment. Així mateix, l’actualització i modernització dels diferents tubs incrementa la seguretat en el procés de distribució d’aigua al territori i demostra el ferm compromís que tenim al CAT amb oferir un servei excel·lent”.

La finalització d’aquestes obres de manteniment coincideix amb les setmanes prèvies a l’inici de la temporada de major consum d’aigua al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.