.

.

TOTS 21

El Fòrum de Xarxes Intel·ligents d’Aigua s’ha celebrat enguany a Barcelona els dies 21 i 22 de maig.

El CAT ha tornat a participar a la conferència anual del SWAN, el Fòrum de Xarxes Intel·ligents d’Aigua, celebrada enguany a Barcelona els dies 21 i 22 de maig. El cap de manteniment del Consorci d’Aigües de Tarragona , Andreu Fargas, ha estat l’encarregat de participar al SWAN (Smart Water Networks Forum) per part del CAT. A la conferència ha estat acompanyat pel cap de distribució i el responsable de sistemes de l’ETAP de l’Ampolla. El Consorci és soci del Fòrum de Xarxes Intel·ligents d’Aigua des de l’any 2015.

La intervenció ha estat centrada en analitzar com les aplicacions intel·ligents en el món de l’aigua ja són una realitat en expansió, i quins són els reptes futurs que s’han d’afrontar. En aquest aspecte, el CAT ha explicat com el projecte de gestió intel·ligent de l’aigua que ha dut a terme des de 2014 ha permès recuperar la inversió realitzada en tres anys. D’altra banda, el representant del Consorci també ha esbossat el nou repte d’utilitzar sensors en línia per controlar millor la qualitat de l’aigua al llarg de tota la xarxa de distribució.

Un cop més, la trobada ha servit als professionals del CAT per intercanviar experiències amb els líders mundials de l’aigua i a la vegada poder conèixer les millors pràctiques, la investigació més innovadora, solucions  tecnològiques, i desenvolupament de polítiques hidràuliques de tot el món. El Fòrum que ha celebrat la seva vuitena edició, enguany ha comptat amb més de 200 participants. Hi havia representades més de 20 companyies d’aigua mundials i 34 països diferents d’arreu del món.