.

Monument de la Sardana a la Rambla Nova

Monument de la Sardana a la Rambla Nova

Aquest dimarts, diada de Sant Magí, les sardanes programades a l’últim tram de la Rambla Nova es van veure “eclipsades” i perjudicades pel so i música al mateix temps de l’escenari flamenc de les casetes regionals ‘Els Sabors de Sant Magí’. Després que, primerament, el Casal Tarragoní havia carregat contra els responsables de l’Ajuntament, l’entitat ha enviat un segon comunicat aquesta tarda defensant l’actuació dels tècnics de Cultura i “principalment la de Xavier González”. En el document, expressen el seu desencís pel primer comunicat i confien que no afecti “en les nostres futures relacions”.

En segon terme, el Casal indica que el técnic de cultura Xavier González “no estaba fent cap pica pica, en aquella hora ja que “no n’estaba programat cap i quanel vatrucar el director de la Cobla Reus Jove, estaba a la plaça de la Font en els actes finals de la procesó de St. Magí”. El Casal explica que González va presentar-se a la Rambla Nova i va demanar que paressin les actuacions musicals de les Cases Regionals, “que a mes no estaban al programa de festes”, aquestes no li van fer cap cas.

Per aquest motiu, el Casal apunta “tota la responsabilitat del que va pasar en les Cases Regionals, ja que sense tenir cap permís municipal dels artistes que van actuar, no van voler aturar el seu espectable, tenin gran despreci per a la nostra Cultura i la nostra dansa nacional, la Sardana”.