TOTS 21

El Carnaval va començar divendres i s’ha allargat fins a aquest dilluns amb un contacontes a l’aire lliure

El Carnaval va començar divendres i s’ha allargat fins a aquest dilluns amb un contacontes a l’aire lliure

“Antes muert@s que sencill@s”, amb molta purpurina, unes arrissades cabelleres i una simpatia desbordant, es van coronar com els guanyadors indiscutibles del Carnaval morellenc, ja que van aconseguir el premi a la millor carrossa i també a l’escombra d’or a millor comparsa.

I és que aquest dissabte va estar ple de color, gresca i xerinola, amb més d’una desena de comparses que van participar en la Gran Rua de Carnaval del Morell. Una desfilada festiva des de l’antiga estació de tren i per la Rambla Joan Maragall que va culminar amb el discurs del Rei Carnestoltes i el lliurament del premi a la millor carrossa. També es va destacar la tasca de Maria Hernández i Emma Pascual, autores del cartell d’enguany.

Posteriorment, totes les comparses es van traslladar a sopar al Pavelló Municipal i, ja amb la panxa plena, la festa va continuar amb més premis. Així, l’escombra de bronze se la va emportar el “Circo de los sueños”, un circ en el qual no faltaven pallassos, domadors, mims, forçuts o malabaristes. L’escombra de plata va ser per a la “Colla Els Puntuals”, un grup molt nombrós de rellotges molt originals. I finalment, l’escombra d’or va ser per a “Antes muert@s que sencill@s”, uns perruquers divertidíssims.

El jurat també va reconèixer la resta de grups participants amb diplomes a la colla més heroica, la més instruïda, la més salvatge o la més prehistòrica. I fi de festa va anar a càrrec d’una disco mòbil que va animar la revetlla més carnavalesca fins ben entrada la matinada.

Carnaval per a tothom

Els més petits, també van tenir el seu protagonisme divendres, amb la rua de la llar d’infants i l’Escola Ventura Gassol, un berenar infantil i la Petita Gran Festa de Carnaval al Pavelló Municipal. I pels que encara no n’havien tingut prou, ahir diumenge es va celebrar la Festa del confeti.

La plaça de la Font es va omplir de petits i grans que, amb l’espectacle de “Jordi Jubany”, es van animar a ballar i cantar, i tots plegats van acabar involucrats en una guerra de paperets de colors. Finalment, es va procedir a la crema del Rei Carnestoltes per acomiadar el Carnaval 2019, combinant tradició i diversió en uns dies de disbauxa just abans de l’inici de la Quaresma. Però el punt final definitiu no s’ha posat fins aquest mateix dilluns, amb un contacontes, a càrrec d’Ukecontes, davant del Teatre-Auditori a les 12 del migdia.

A continuació compartim més imatge del Carnaval: