.

.

TOTS 21

Exposició sobre el Carnaval al Castell del Cambrer. Foto: Ajuntament

El Carnaval 2022 es viurà a Reus amb diversos actes que formen part de la programació tradicional i cultural per mantenir l’essència de la festa. Com és conegut, la Federació Reusenca de Colles de Carnaval (FRAC) va aprovar en assemblea fa unes setmanes la suspensió de les rues, els balls i els actes organitzats directament per la FRAC, una difícil decisió que respectem, a excepció de l’exposició de cartells i la disfressa de les estàtues.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, en tant que guardadors de tot el calendari festiu a la ciutat, pensem que és important que la ciutat visqui el Carnaval i es mantingui aquesta part essencial de la festa” i ha afegit que «estem convençuts que la decisió presa col·lectivament per la FRAC no devia ser gens senzilla de prendre i la respectem i no hem de confondre Carnaval només amb les rues perquè tota una part dels actes tradicionals i populars naturalment es mantenen».

D’aquesta manera, des de ReusCultura es coordina un programa de Carnaval per a totes les edats i que implicarà l’estada durant uns dies a la ciutat del S.M. el Rei Carnestoltes LXI.

El programa

Dilluns 21 de febrer

A les 17.30 h, al Centre Cultural El Castell, inauguració de la mostra dels cartells de carnaval participants al concurs, els cartells dels 25 carnavals de la FRAC i el Carro dels Morts del Carnestoltes. La mostra es podrà visitar fins a l’1 de març, de dilluns a divendres de 18.00 a 20.00 h i dissabte d’11.00 a 13.00 i de 17.30 a 20.30 h. Entrada gratuïta. Organitza: FRAC.

Dimecres 23 de febrer

A les 19.00 h, des del Campanaret, sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dijous Gras, 24 de febrer 

Uns minuts abans de la benvinguda del Rei Carnestoltes, a la plaça del Mercadal, Cerimonial d’Espargiment de l’Esperit Carnavalesc. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 21.00 h, a la plaça del Mercadal, benvinguda i PREGÓ de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI.

A partir de les 23.00 h, en diferents punts de la ciutat, disfressada d’escultures i altres monuments reusencs. Organitza: FRAC.

Divendres 25 de febrer

A les 19.00 h, des de la plaça de les Peixateries Velles, cercavila del Cantaval. Es repartirà un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran. Organitza: Comissió del Cantaval.

Dimarts 1 de març

A les 19.00 h, des del Campanaret i pels carrers de nucli antic, solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament musical a càrrec del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 19.50 h, acte de comiat i extremunció del monarca difunt. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

A les 20.00 h, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes. A la plaça del Doctor Sabaté, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del Ball de Diables i, seguidament, Crema del Rei Carnestoltes.

A continuació, pública lectura del testament. Tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dimecres de Cendra, 2 de març

A les 19.00 h, des del Campanaret, Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. A les 20.30 h, a la plaça de les Peixateries Velles, descobriment de la imatge de la Vella Quaresma. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

D’altra banda, del 16 de febrer al 9 de març, als aparadors de Casa Navàs, es podrà veure una exposició del vestuari del Ball Carnestoltes i els Set Pecats, i també, del Ball de la Quaresma i les Set Virtuts.

Redacció