TOTS 21

Cartell del programa de caminades al Morell

El CAP El Morell reprèn aquest any el programa d’exercici físic “Anem a caminar”, creat per l’Institut Català de la Salut. Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament del Morell i que es dirigeix específicament a la població amb alguna patologia de risc (grups de persones amb factors de risc com: obesitat, hipertensió arterial, diabetis, dislipèmies i altres), tot i que és una activitat beneficiosa per a tothom.

L’activitat consisteix a caminar durant una hora. Així, a partir del 3 d’octubre i fins al mes de juny, cada dimecres de 9.30 a 10.30 hores hi haurà un grup que sortirà a caminar pel municipi. Els participants, que s’han d’inscriure al CAP El Morell, només necessiten portar roba còmoda i sabates adequades.

La regidora de Sanitat, Maria Jesús Valldosera, apunta que l’objectiu d’aquesta activitat és “promoure l’hàbit saludable de l’exercici físic entre la població”. “Es vol aconseguir una millora de determinats paràmetres clínics, i fer que persones que presenten factors de risc s’agrupin, fent que l’hàbit de l’exercici es torni en una necessitat per millorar la salut”, assenyala.

És el personal sanitari qui decideix la idoneïtat de la inclusió al programa de forma individualitzada. A més, una infermera acompanyarà el grup durant la sortida. Així mateix, es fa un seguiment de l’estat de salut de tots els participants tenint en compte l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics.