.

.

TOTS 21

Un dels autocars sortits de matinada des de Tarragona. Foto: ANC

El Camp de Tarragona ha enviat aquest dilluns 26 autocars per donar suport a Artur Mas en l’arrencada del judici pel 9-N. De Tarragona ciutat n’han sortit cinc, amb uns 300 persones. Ho han fet a les 6:30 hores des de la plaça Imperial Tàrraco.

De les grans ciutats del Camp i capitals de comarca, de Reus també nhan sortit cinc, per quatre de Valls i tres de Montblanc. Del Priorat en sortia un. L’acte és organitzat per l’ANC.

L’ex-president de la Generalitat Artur Mas, l’ex-vice-presidenta del govern Joana Ortega i l’ex-consellera d’Ensenyament Irene Rigau seran jutjats des de dilluns, 6 de febrer, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, acusats de desobediència i prevaricació administrativa per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre de 2014, en què van participar més de 2,3 milions de ciutadans.

La delegacio d’ERC de Tarragona, arribant a Barcelona. Foto: Twitter Pau Ricomà

Carles Gómez, coordinador de l’ANC a Tarragona, ha destacat a Tarragona21 “l’èxit” de la mobilització, una protesta “que no pretén pressionar la justícia, sinó que des de fora de l’Estat espanyol es vegi com actua la democràcia espanyola”. Gómez ha titllat de “paradigmàtic” que al seu moment “es definís el 9-N com una ‘xarlotada’ i en canvi ara el jutgin”.

Vilaweb anunciava la tarda de diumenge que són 50.000 les persones inscrites arreu de Catalunya i s’espera l’arribada de 168 autocars a la capital catalana.

Declaració de Carles Puigdemont

A les 8 del matí, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet una breu declaració institucional des del Palau de la Generalitat. Des de la Galeria Gòtica del Palau, Puigdemont ha assegurat que “avui molts ens sentim jutjats” i que la votació del 9-N mai hauria d’haver arribat als tribunals. Segons el president el procés participatiu va ser una jornada d'”enfortiment democràtic” i una mostra de correspondència entre la voluntat de la ciutadania i l’acció de les institucions.

Posteriorment, els tres encausats han sortit en processó des del Palau de la Generalitat en direcció al passeig Lluís Companys, on hi ha la seu del TSJC. Els acompanyava el president de la Generalitat i la presidenta del Parlament, Carme Forcdell, a més del vicepresident, Oriol Junqueras. En passar pel Fossar de les Moreres han cantat ‘Els Segadors’.

Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, amb Carles Puigdemont, dirigint-se als Jutjats. Foto: Partit Demòcrata

Una imatge del passeig Lluís Companys de Barcelona, aquest matí. Foto: Òmnium Cultural