.

.

TOTS 21

Treballs d'instal·lació de la fibra òptica a l'Hospitalet

Treballs d’instal·lació de la fibra òptica a l’Hospitalet

Les llars de l’Hospitalet de l’Infant disposaran en breu de connectivitat d’alta velocitat mitjançant fibra òptica ja que aquest mes de novembre s’han iniciat les obres per instal·lar el cable al casc urbà del nucli de l’Hospitalet.

En fases posteriors es preveu que aquesta xarxa de telecomunicacions es vagi ampliant a la resta de nuclis del municipi.

El desplegament de la infraestructura arriba després que al ple del mes de juny s’aprovés l’aval a IDETSA per realitzar un préstec mitjançant el qual es financen aquestes obres. La formalització del préstec, que no suposa cap aportació per part de les arques municipals, es va fer al mes d’agost amb Caixabank i que ascendeix a 500.000 euros, ha permès a IDETSA fer-se càrrec de la instal·lació.

Actualment, el municipi ja disposa d’aquesta infraestructura de telecomunicacions d’alta velocitat als polígons industrials de Les Tàpies I i II, i també als edificis municipals.

En aquesta fase d’implantació, l’alta velocitat arribarà també a les llars, en un primer moment a una part de l’Hospitalet de l’Infant i en les fases successives als veïns de tots els nuclis del terme municipal que tindran l’opció d’abonar-se al servei de fibra òptica.

IDETSA oferirà el servei, com ja des de finals de l’any 2015 ofereix el de fibra òptica per a professionals a les empreses ubicades als polígons industrials i en breu està previst que es facin públics els preus i les condicions per abonar-s’hi.