TOTS 21

L’anunci de l’Arquebisbat de tancar l’edifici del Centre Catolic per la greu situació estructural ha deixat amb el pas canviat al Bravium Teatre. De fet, han estat els darrers d’assabentar-se de la decisió de la propietat i no han estat informats de manera formal fins després de la roda de premsa d’aquest matí, en la qual s’ha fet pública la decisió. Per això no estranya que la primera piulada del comunicat fet públic aquest vespre al seu compte de Twitter parli de «sorpresa» per les formes. «Abans i després de la finalització del contracte de lloguer de l’espai -es pot llegir al fil-, des de l’entitat havíem sol·licitat reiteradament reunir-nos amb la propietat per poder renovar el mateix. Durant la vigència del contracte -finalitxzat el gener de l’any passat- s’han anat fent fortes inversions per millorar les dependències, que segons contracte, hem utilitzat. Fins i tot durant els darrers anys havíem elaborat alguns pressupostos d’inversions per afrontar obres de millora i de manteniment a l’edifici amb voluntat, precisament, de preservar el seu estat».

«Però tots aquests precs no han rebut resposta», afirmen des de l’associació cultural. «D’aquí l’estranyesa davant de l’anunci d’avui, que comporta la paralització total de les nostres activitats i -gairebé- una mena de desnonament encobert considerant que se’ns emplaça a retirar d’immediat totes les nostres pertinences.  Ens sentim perjudicats, ja que tenim programació tancada fins a la primera setmana de juny amb entrades ja venudes, a més d’estar impartint cursos de teatre, també fins al mes juny».

Des de l’entitat «també ens mostrem desconcertats per l’avaluació tècnica de l’estat de l’edifici que ha fet pública l’Arxiprestat, advertint d’una situació gairebé crítica de l’estructura de l’immoble que la propietat mai abans havia traslladat als responsables del Bravium Teatre».

Malgrat el «desconcert» que ha produït l’anunci, i les raons que s’esgrimeixen per justificar-lo, «Bravium Teatre vol mantenir inalterable la seva voluntat de continuar treballant per la cultura reusenca, dinamitzant la ciutat en tots els àmbits que li són propis». Per això manifesta la seva intenció de «reiniciar, quant abans millor, les converses amb l’Arxiprestat per fer possible que la seva activitat es reprengui de manera immediata quan s’hagin executat les obres de millora, renovant el corresponent contracte de lloguer». D’aquesta manera «es podrà mantenir l’esperit amb el que el Jaume Amenós, i tanta altra gent, va impregnar l’entitat, el d’obrir-se generosament, i de manera sempre desinteressada, a totes les sensibilitats ciutadanes».

L’associació deixa per al final l’ombra de sospita que acompanya a la manera com s’han fet les coses des de l’Arquebisbat, assegurant que «no entendríem que el nou plantejament de la propietat prioritzés activitats de caire exclusivament privat en detriment de les d’una entitat sense afany de lucre que només té l’objectiu i voluntat de contribuir a fer ciutat via voluntariat dels seus integrants».

Redacció