.

.

TOTS 21

El Braç de Santa Tecla surt de la Catedral de Tarragona. Foto: Tarragona 21

El Braç de Santa Tecla surt de la Catedral de Tarragona. Foto: Tarragona 21

Les festes de Santa Tecla d’enguany han estat marcades pels aniversaris, els grans concerts i moltes ofertes culturals. Els més de cinc cents actes que s’han celebrat en els darrers dies han fet de la Festa Major d’enguany unes festes inoblidables. Aquesta tarda s’ha fet la tercera i última sortida al complet del Seguici Popular. Els tarragonins esperaven el protagonista de la professó, el Braç de Santa Tecla, que ha sortit del llindar de la Catedral a les 20 h davant de multitud d’assistents expectants per veure l’emblemàtic Braç de la patrona de la ciutat.

Els nens més atrevits no han deixat passar la oportunitat de ballar sota el Ball de Diables, el Drac, el Bou i la Víbria que han estat el primers del seguici.El Ball de Serrallonga ha precedit l’Àliga, que enguany ha celebrat el seu 30è aniversari i fins hi tot s’ha posat la samarreta del Nàstic per celebrar l’ascens del club. Seguidament han sortit el Negrito i la Negrita i els Gegants Moros, que lluïen els nous vestits i les noves joies després de les tasques de restauració també han estat molt esperats. Els Nanos Vells, els Nanos Nous, el Ball de Bastons, Turcs i Cavallets tambés s’han passejat pels carrers del casc antic i el centre de Tarragona al llarg de tota la tarda.

Sortida de la Geganta Mora del pla de la seu a la processó del Braç de Santa Tecla. Foto: Tarragona 21

Sortida de la Geganta Mora del pla de la seu a la processó del Braç de Santa Tecla. Foto: Tarragona 21

Després de la Diada que han protagonitzat les colles castelleres de la ciutat, dolça per uns i agredolça per altres, ni els Xiquets, ni la Jove, ni els de Sant Pere, ni els del Serrallo s’han perdut l’oportunitat de participar en el seguici.

Entre xiulades ha sortit el Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal, que han tancat la professó amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana.

Des de la plaça de la Seu el seguici ha passat pel carrer Major, el carrer Cos del, la plaça del Rei fins arribar a la plaça del Fòrum davant d’un públic molt tarragoní.